Honda CR-Z küllerinden doğacak

honda cr z

Honda’nın sevilen coupe modeli CR-Z küllerinden doğacak. İşte yeni Honda CR-Z ile ilgili tüm detaylar.

Kısa bir süre önce Türkiye’deki üretim faaliyetlerini durdurma kararı alan Honda, model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Japonya kökenli otomobil üreticisi yeni Civic modeller ile yakaladığı başarılı çizgiyi farklı modellerde de gösterme peşinde.

Malum, Civic keskin tasarım hatları ve klasındaki araçlara nazaran uygun olan fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Honda bu tasarım çizgisini rafa kaldırdığı modelleri üzerinde deneyerek müşteri portföyünü genişletmek istiyor.

Honda CR-Z tekrardan yollara çıkacak

Otomobil tutkunlarının da bildiği üzere Japon otomobil üreticisi 2011 ile 2016 yılları arasında CR-Z isimli Coupe tarzında bir otomobil modeli satışa sunmuştu. Lakin bu model Honda’nın beklediği patlamayı hiçbir zaman gerçekleştiremedi.

honda cr z 1

CR-Z sportif bir tasarıma sahip olsa da kullanıcıların zevklerine tam anlamıyla hitap etmiyordu. İki kapılı otomobil modeli bir dönem ülkemizde de satışa çıkmış lakin global pazarda olduğu gibi tutmamıştı.

2016 yılında CR-Z satışları 500 adetin altını görünce Honda’nın önde gelen isimleri bu modeli rafa kaldırma kararı aldı.

Lakin Japon üretici yeni dönemde bu modeli tekrardan raftan indirmeye hazırlanıyor. Yeni CR-Z’nin daha sportif hatlara sahip olacağı ve motor gücünün önde tutulacağı sızdırılan bilgiler arasında. Yeni Honda CR-Z modelinin patent işlemleri tamamlanmış durumda. Honda’nın seri üretime ne zaman geçeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Ferrari Roma Eylül’de Türkiye’de!