Netflix Beyond Good & Evil filmi yapıyor

Netflix Beyond Good & Evil

Netflix ile Fransız oyun devi Ubisoft arasında büyük bir aşk yaşanıyor olabilir. Çünkü yayıncılık devi, Ubisoft’un neredeyse bütün oyunlarını dizi film veya çizgi film olarak yayına almak için çalışmaya başladı.

Splinter Cell’den sonra şimdi Netflix Beyond Good & Evil için de kolları sıvadığını açıkladı. Buna göre, Ubisoft’un sevilen oyunu, yönetmen Rob Letterman tarafından filme dönüştürülecek.

Netflix Beyond Good & Evil filmi için senaryo yazdırıyor

Henüz senaryolaştırma aşamasında olduğu belirtilen film için oyuncu seçimi de henüz yapılmış değil.

Bu sırada, Ubisoft’un sahibi olduğu oyunları film ve diziye dönüştürmek için çalışan Ubisoft Film & Television bölümü de bulunuyor. Bu bölümün yöneticilerinden Jason Altman ve Margaret Boykin de Beyond Good & Evil’in yapımcısı olarak görev yapacak.

Beyond Good & Evil 2003 yılında piyasaya çıkmış ve 2435 yılında dünyaya saldıran uzaylıların ardından gelişen olayları konu alan bir “uzay/korsanlık” öyküsü olarak büyük beğeni kazanmıştı.

Netflix ile Ubisoft’un son dönemdeki iş birliğinin siyasi bir ayağı da olabilir mi? ABD’de Trump karşıtı cephede yer alan Netflix’in, dünyada Trump karşıtı cephenin önemli ülkelerinden Fransa ile yakınlaşması garip karşılanmıyor. Ubisoft’un kitaplığında ise film ve dizi yapmaya çok uygun, çok sayıda önemli oyun bulunuyor. Netflix’in şimdi bu oyunları değerlendirmek üzere altın madeni bulmuş gibi Ubisoft ile çalışmaya odaklanacağı düşünülüyor.

Netflix oynatma hızı için kontrol düğmesi açıyor

Peki sizce, Beyond Good & Evil filmi, video oyunundaki kadar beğeni toplayabilir mi? Yoksa oyun yeni bir Star Wars/Star Trek evreni gibi uzayıp giden bir saga’ya dönüşebilir mi?