Steve Ballmer Microsoft Hisselerinden Vazgeçmeyecek

Steve Ballmer Microsofttan Vazgeçmiyor

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir röportaj sırasında Microsoft hakkında konuşan Steve Ballmer, hisselerini elinde tutmaya devam edeceğini belirtti.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un en önemli isimleri arasında yer alan ve 2000 yılından beri firmanın CEO’su olarak görev alan Steve Ballmer, bu yılın başında CEO koltuğunu Satya Nadella’ya devretmişti. Ancak Ballmer’ın 34 yıldır değişilmez bir parçası olduğu Microsoft’tan tam anlamıyla ayrılması ise geçtiğimiz aylarda yönetim kurulundaki görevinden de istifa etmesiyle gerçekleşti.

Steve_Ballmer

Microsoft‘la olan geçmişinin yanı sıra NBA’e tutkusuyla da tanınan Steve Ballmer’ın LA Clippers takımını 2 milyar dolara satın aldıktan sonra Microsoft yönetim kurulundan istifa etmesi, kendisini firmanın yönetiminden uzaklaştırmış olsa da Ballmer firmanın bir numaralı hisse sahibi olmaya devam ediyor. Bill Gates’in kendi hisselerini satmasının ardından bu konuma yükselen Ballmer, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda bu konumu uzun yıllar korumaya niyetli olduğunu gösterdi.

Konu hakkında WSJD’ye konuşan Steve Ballmer, ne şimdi ne de önümüzdeki yıllarda kendi Microsoft hisselerini satmayı düşünmediğini açıkça belirtti. Ölene kadar Microsoft hissedarı olarak kalacağını belirten Ballmer, firmanın son dönemde donanım alanına yönelmesinden ise oldukça memnun görünüyor.

Yahoo Asya’da İşçi Çıkarmaya Devam Ediyor