Samsung Galaxy S6 Hakkında İlk Detaylar

Galaxy S5’le istediği ilgiyi göremeyen Samsung’un hazırlıklarına bir süre önce başladığı Samsung Galaxy S6 hakkında ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bu yılın başında piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5’le istediği etkiyi yaratamayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu başarısızlığı unutturacak yeni amiral gemisi akıllı telefonu üzerinde çalışmalara başlamak için hiç zaman kaybetmedi. Artık kendisini tekrarlamaya başlayan ve yenilikçi yapısını kaybeden Galaxy S serisine yeni bir soluk getirmesi gereken Samsung’un şimdilik Project Zero adıyla anılan yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu.

Samsung_Galaxy_S6

İnternete sızan bilgiler sayesinde ortaya çıkan Project Zero için meraklı bekleyiş devam ederken, telefonun aslında Galaxy S serisin yeni üyesi, yani Samsung Galaxy S6 olduğu ortaya çıktı. Galaxy S5’te istediklerini bulamayan kullanıcıları Samsung’a geri getirmesi beklenen Project Zero hakkında şu ana kadar pek az detay biliniyor olsa da, telefonun özellikleri hakkında ilk detaylar sızdırılmaya başlandı.

Samsung‘a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Samsung Galaxy S6, Quad HD ekran teknolojisini kullanacak ve Galaxy Note serisinin temsil ettiği phablet alanına girmemek için 5.5 inçin altın kalacak. İşlemci olarak ise iki farklı seçenek sunacağı söylenen Samsung’un hem 64 bit Exynos 7420 işlemcili hem de Snapdragon 810 işlemcili versiyonları piyasaya süreceği belirtiliyor. 3 GB RAM barındıracağı söylenen Galaxy S6‘nın kamerasının kaç megapiksel olacağı henüz belli olmasa da, Galaxy Note 4’te kullanılan kamera sensörlerine yer verileceği iddia ediliyor.

Galaxy Note Edge’in Çıkış Tarihi Doğrulandı