Bill Gates ve Steve Ballmer’ın Arası Açıldı

Bill Gates ve Steve Ballmerın Arası Açıldı

Katıldığı bir röportaj sırasında son günlerde çıkan iddialar hakkında konuşan Steve Ballmer, şu sıralar Bill Gates’le aralarının bozuk olduğunu doğruladı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un en önde gelen isimleri arasında yer alan Steve Ballmer, 2000 yılından beri üstlendiği CEO görevinden bu yılın başında ayrılmış ve onun yerini Satya Nadella almıştı. Microsoft’un henüz ilk dönemlerinde Bill Gates tarafından işe alınan ve 1980 yılından beri firmada yer alan Ballmer, her fırsatta Microsoft’a sevgisini dile getiriyor olsa da firmadan her geçen gün uzaklaşmaya devam ediyor.

Nadella_Gates_Ballmer

CEO koltuğunu bu yılın başında Satya Nadella’ya devretmesinin ardından Ağustos ayında da Microsoft‘un yönetim kurulundan ayrılan Steve Ballmer‘ın ayrılık süreci, Ballmer’ın Bill Gates’le olan yakın dostluğunu da zedelemiş gibi görünüyor. Son günlerde teknoloji basınında yer alan haberlerde ikili arasındaki dostluğun eskisi kadar sağlam olmadığı iddia edilirken, Ballmer’ın dün verdiği bir röportajda yaptığı açıklamalar da bu iddiaları güçlendirdi.

Yönetici olduğu dönemde Nokia’nın telefon bölümünü satın almak istediğini ama başta Bill Gates olmak üzere yönetim kurulundan destek alamadığını belirten Ballmer, Gates’le arasındaki sıkıntıları doğrulamış olsa da ikisi arasında daha önce de benzer kırgınlıkların yaşandığını ve bu tür şeylerin normal olduğunu vurguladı.

BBM İçin Snapchat Benzeri Özellik Hazırlanıyor