Eski Microsoft CEO’su NBA Takımı Satın Aldı

Eski Microsoft CEOsu NBA Takımı Satın Aldı DG

Şubat ayında görevi Satya Nadella’ya devreden eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, NBA takımı Los Angeles Clippers’ı 2 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘a içinden geçtiği köklü değişim sürecinde liderlik etmesi için Satya Nadella’nın seçilmesiyle birlikte, Steve Ballmer’ın firmanın CEO’su olarak geçirdiği 13 yıllık dönem sona ermişti. Microsoft’un CEO koltuğunu Şubat ayında resmi olarak Nadella’ya devreden Steve Ballmer, kendisine liderlik edeceği yeni bir alan bulmuş gibi görünüyor. Amerikan basketbol ligi NBA’e tutkusuyla bilinen Ballmer’ın Los Angeles Clippers takımını satın aldığı açıklandı.

Steve_Ballmer_NBA

Los Angeles Clippers’ın eski sahibi Donald Sterling’in basına yansıyan ırkçı söylemleri nedeniyle NBA yönetimi tarafından ligden men edilmiş olması, Steve Ballmer‘ın önünü açmış gibi görünüyor. Ballmer’ın LA Clippers’ı satın almak için ödediği miktarın ise yaklaşık 2 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Forbes tarafından yayınlanan rakamlara göre 21.3 milyar dolar net değere sahip olan Ballmer, Bill Gates‘in kendi hisselerini satmasının ardından en çok Microsoft hissesine sahip kişi ünvanını eline geçirmiş durumda.

The Crew’ün Beta Versiyonu Yoğun İlgi Gördü