Samsung’un 13 İnçlik Tableti Yeniden Gündemde

samsung galaxy tab s

Bir süre önce gündeme gelen fakat zamanla Samsung tarafından rafa kaldırılan 13 inçlik tabletin yıl sonuna kadar piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü üst düzey yeni tableti Galaxy Tab S henüz söylentilerden ibaretken farklı bir Samsung tableti dikkatleri çekmiş ve bu yeni tabletin 13 inç boyutunda olacağı iddia edilmişti. Şu ana kadar piyasaya sürdüğü tabletlerin en büyüğü 12.2 inç boyutunda olan Samsung’un daha büyük boyutlu bir tablet hazırlıyor olması heyecan yaratmış olsa da, bu tablet bir türlü resmiyet kazanamdı ve zamanla unutulup gitti.

samsung-galaxy-tab-s-2

Ancak büyük boyutlu tabletlerin son dönemde kullanıcılardan yoğun ilgi görmesi ve 13 inçlik Yoga Tablet 2 Pro’yi piyasaya süren Lenovo ve Surface Pro 3’ü piyasaya süren Microsoft gibi rakip firmaların bu alana daha fazla yatırım yapması, Samsung‘u da yeniden harekete geçirmiş gibi görünüyor. Güney Kore basınında son günlerde yer alan haberlere göre, daha önce bahsi geçen 13 inçlik tableti piyasaya sürmeye karar veren Samsung merakla beklenen bu yeni tableti yıl sonuna kadar satışa sunacak. 13 inçlik bu yeni tablet hakkında şu ana kadar bilinen tek detaya Galaxy Tab S’in aksine Super AMOLED ekran kullanmayacağı ve LCD paneli tercih edeceği.

Samsung’un Android 5.0 Planları Sızdı