Steve Ballmer Emekli Olmaya Zorlanmış!

steve ballmer 580

Büyük, kel ve gürültülü olarak kendini tanımlayan ve kendisiyle dalga geçebilen bir yapıya sahip olan Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer, şirketi yönettiği 10 yılı aşkın sürede birçok zorluğun üstesinden gelmiş olmasına rağmen emekliliğe ayrılmak zorunda bırakıldığı ortaya çıktı.

steve-ballmer-580

İsimsiz bir kaynak tarafından Bloomberg Businessweek’e gönderilen bilgilere göre eski CEO Ballmer ile Microsoft yönetim kurulu arasında Nokia’nın satın alınması konusunda yapılan toplantıda büyük bir tartışma yaşandığı ortaya çıktı.

Bloomberg Businessweek’e bilgi sızdıran isimsiz kaynak Nokia konusunun görüşüldüğü toplantı sırasında yaşananları şu şekilde açıkladı; “Ballmer o haziran günü o kadar çok bağırdı ki, sesi konferans odasının dışından duyulabiliyordu.”

Nokia’nın mobil cihaz ve HERE haritalar bölümlerinin alınmaması halinde Ballmer’ın CEO görevini bırakacağını belirttiğini söyleyen isimsiz kaynak, Ballmer’ın yönetim kurulunu 7,2 milyar dolar değerindeki anlaşmaya imza atmaya ikna ettiğini ancak o toplantıdan sonra bazı şeylerin değiştiğini belirtti.

Toplantıdan sonra oluşan negatif elektrik yönetim kurulunun hedefi olarak Ballmer’a dönmüştü. Ballmer’a öfkeli olan yönetim kurulu tecrübeli CEO’yu 2013 yılının ağustos ayında emekliliğini duyurmaya zorlamış.

Diğer yandan Bloomberg Businessweek’e konuşan Yale Üniversitesi iş profesörü Jeffrey Sonenfeld, Ballmer’ın arkasındaki Bill Gates desteğini kaybettiğini bu yüzden kolay ve sessiz bir şekilde gittiğini açıkladı.

Anladığımız kadarıyla Gates kendi zamanında Ballmer’ın süresinin bittiğini düşünmüş olmalı.