Starfield’ın Multiplayer Modu İptal Edildi

123 17

Starfield’ın çok oyunculu yani multiplayer modu rafa kaldırıldı. Geliştiricilerin iptal etme sebebi dikkat çekti.

Skyrim Together, Skyrim’e multiplayer özelliği ekleyen ve başka oyuncuların maceraya dahil olmasını sağlayan muhteşem eğlenceli bir mod. Oyuncular arasında oldukça sevildi. Skyrim Together’ın arkasındaki ekip Starfield için de multiplayer modu hazırlıyordu, fakat bu proje iptal oldu. Yapımcılar Starfield’ın sıkıcı ve yavan bir oyun olduğunu, bu yüzden de çok oyunculu moddan vazgeçtiklerini belirtti.

Ekipten biri Skyrim Together’ın Discord sunucusunda paylaştığı mesajda, “Mod iptal oldu. Bu kadar vasat bir oyun için kalbimi ve ruhumu bir modun içine sıkıştırmayacağım” dedi. Hatta oyunun çöp olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti. Söz konusu multiplayer modunun sadece geliştirilmesi iptal edildi. Ekiptekiler modu açık kaynak haline getirip yayınlayacak. Böylece isteyen kişiler mod üzerinde çalışabilecek. Reddit’te modu bitirebileceğini söyleyen birkaç kişi çıktı, ama ne olur bilemiyoruz.

starfield

Starfield‘da oyuncuların en sevdikleri karakterden biri Vasco oldu. Hatta birçok kullanıcı Bethesda’nın bu robotla ilgili gelecek planları olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda Vasco’ya kişiselleştirme ve geliştirme özelliğinin gelmesini istiyorlar. Reddit’te Spartansoldier-175, Vasco’nun özelleştirilmesi fikrini ortaya attı. Konu bir hayli ilgi çekti ve yorumlar yapıldı.

Fallout 4 için Automatron isimli DLC çıkmıştı. Böylece Fallout oyuncuları kendi robotlarını geliştirebiliyordu. Aynı mekanik Starfield’a da rahatça uygulanabilir. Oyunculardan bazıları Fallout 4 örneğini vererek, yapıma robot geliştirme özelliğinin gelmesi gerektiğini vurguluyor. Birçok kullanıcı bu özelliğin ücretsiz olarak oyuna eklenmesinden yana. Fakat Bethesda’nın ücretli DLC çıkartması daha olası görünüyor. Sonuç olarak Bethesda’nın ne yapacağı belli değil, ancak Todd Howard Starfield’a uzun zaman boyunca destek vereceklerini ve DLC’ler çıkacağını söylemişti. Şunu da eklemeden geçmeyelim, oyuna modlar geliştiriliyor ve ileride Vasco için mod yapılabilir.

Spider-Man 2’nin Yapımcısı Insomniac Hacklendi