Fallout 4’ün Yeni Nesil Güncellemesi Ertelendi

123 22

Fallout 4’ün bir süredir beklenen kapsamlı güncellemesi vardı. Ne yazık ki bu güncelleme biraz daha bekletecek.

Bethesda’nın ismini Starfield sayesinde sıklıkla anıyoruz. Starfield’da olan hatalar, eksik kısımlar, şikayetler derken Bethesda oyunla yakından ilgilendiğini ve güncellemelerin yolda olduğunu söyledi. Ancak Bethesda’nın Fallout 4 için de yeni nesil güncellemesi vardı, işte bu yazılım paketi Starfield sayesinde arka planda kaldı, hatta unutuldu. Ama bazı oyuncular şirkete hatırlatma yapıp, Fallout 4 güncellemesinin ne olduğunu sordu. Sonuç ne yazık ki beklendiği gibi değil. Devasa yama ‘biraz daha zamana ihtiyaç var’ denilerek 2024’e ertelendi.

2022 Ekim ayında duyurulan Fallout 4’ün yeni nesil güncellemesi Xbox Series X/S ve PS5’e performans ve kalite modları ekleyecek. Oyun yeni nesil konsollarda yüksek FPS hızında çalışacak. 4K desteği de olacak. Henüz daha fazla ayrıntı açıklanmamış olsa da PC oyuncuları bu özelliklerden yararlanacak. Ayrıca dev yama birçok hata düzeltmesi de içeriyor. Normalde güncellemenin 2023’te çıkması planlanıyordu.

fallout 4

Bethesda ve Starfield’dan da söz etmişken Starfield’ın multiplayer modunun da iptal edildiğini açıklayalım. Skyrim Together’ın arkasındaki ekip Starfield için de multiplayer modu hazırlıyordu, fakat bu proje rafa kaldırıldı. Mod yapımcıları Starfield’ın sıkıcı ve yavan bir oyun olduğunu, bu yüzden de çok oyunculu moddan vazgeçtiklerini belirtti.

Ekipten biri Skyrim Together’ın Discord sunucusunda paylaştığı mesajda, “Mod iptal oldu. Bu kadar vasat bir oyun için kalbimi ve ruhumu bir modun içine sıkıştırmayacağım” dedi. Hatta oyunun çöp olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti. Söz konusu multiplayer modunun sadece geliştirilmesi iptal edildi. Ekiptekiler modu açık kaynak haline getirip yayınlayacak. Böylece isteyen kişiler mod üzerinde çalışabilecek. Reddit’te modu bitirebileceğini söyleyen birkaç kişi çıktı, ama ne olur bilemiyoruz.

Eski Rockstar Çalışanı GTA 6’nın PC’ye Neden Geç Çıkacağını Açıkladı