Todd Howard: Starfield’ın yıllar sonraki içeriklerini planladık

123 55

Starfield, Eylül başında oyuncularla buluştu. Hataları ve eksik bazı kısımlarına rağmen genel olarak kullanıcılar tarafından beğenildi. Oyunun başyapımcısı olan Todd Howard, Starfield’ın uzun ömürlü olduğunu açıkladı.

Bethesda oyunları çıkmasının üzerinden yıllar geçse bile oynanabilecek potansiyele sahip. Keşfedilecek açık dünya, çıkan DLC’ler, mod desteği Skyrim, Fallout, Oblivion ve daha birçok oyunun uzun ömürlü olmasını sağladı. Todd Howard kısa süre önce katıldığı podcast’te geçmiş dönemde yaptıkları oyunların Starfield‘ın gelişme aşamasını şekillendirdiğini söyledi ve oyunun yıllar sonrasını da planladıklarını ifade etti.

Todd Howard yaptığı açıklamada, “Eski oyunlarımıza bakarsanız uzun yaşam döngüsüne sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu durum Starfield ekibini uzun vadeli düşünmeye ve planlar yapmaya itti. Skyrim’in çıkmasının üzerinden yıllar geçti, ancak halen oynanıyor. İnsanların oyunlarımızı uzun süre oynamak istediğini söyleyebilirim. Oyuncular Starfield’ın altı ay, bir yıl, iki yıl, üç yıl, dört yıl, beş yıl sonra neye benzeyeceğini soracaktır. Bunun olacağını daha önce öğrenmiştik. Eski tecrübelerimizden yararlandık ve bunun için hazırlıklıyız. Planlarımızı yaptık” dedi.

starfield

Howard’ın açıklamaları oyunun senelerce destekleneceğini ve yeni içeriklerin geleceğini net şekilde ortaya koyuyor. Bethesda’dan Pete Hines da, “Olabilecek en iyi hale getirmek istiyoruz. Ana odağımız” demiş ve uzun vadeli planları olduğunu işaret etmişti.

Bir taraftan da Starfield’da yaşanan problemler tartışılıyor. Oyuncuların bazıları oynanışı etkileyen takılmalar, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştığını belirtti. Yakın zamanda Bethesda’nın güncelleme çıkarması bekleniyor. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da var. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları oyunun arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

Bilmeyenler için oyunun kısaca konusundan bahsedecek olursak, 2310 yılında iki büyük taraf arasında Koloni Savaşı adı verilen büyük bir savaş patlak verir. Starfield bu savaştan 20 yıl sonra geçiyor. Oyuncular, uzay kaşiflerinden oluşan Constellation isimli birliğin üyelerinden birini canlandırıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre ana hikaye entrikalarla ve oyuncuyu şaşırtacak sürprizlerle dolu. Bununla birlikte asıl konuya bağlı veya bağımsız olan birçok yan hikaye de var.

Apple yapay zeka çalışmalarında gaza bastı