Spider-Man 2’nin Yapımcısı Insomniac Hacklendi

123 16

Bilgisayar korsanları Insomniac Games’i hacklediğini, Wolverine oyunu ve çalışanlar hakkında özel bilgileri ele geçirdiğini açıkladı. Sony’den resmi açıklama da geldi.

Cyberdaily’nin haberine göre Insomniac, Rhysida isimli hacker grubunun saldırısına uğradı. Rhysida geliştirme aşamasında olan Wolverine oyununa ait ekran görüntülerini ve şirketin çalışanlarına ait pasaport bilgilerinden sınırlı bir kısmı kanıt olarak paylaştı. Siber suçlular verileri 50 BTC yani 2 milyon dolar karşılığında satışa sundu ve Insomniac Games’e de 7 günlük süre tanıdı. Kısaca 7 gün içinde eğer Insomniac veya başka birileri istenen fidye parasını vermezse, ele geçirilen bilgiler yayınlanacak.

Sony yaşanan bu olayı resmen kabul etti. Japon teknoloji devi IGN’e yaptığı açıklamada, “Insomniac Games’in siber saldırıya uğradığının farkındayız. Şu anda bu durumu araştırıyoruz. Sony’nin diğer bölümlerinin bu durumdan etkinlenmediğini söyleyebiliriz” dedi.

Insomniac

Son yıllarda oyun yapımcıları siber suçluların gözde hedefleri arasında bulunuyor. Capcom 2020 yılında veri ihlali yaşadı. Bu olay sonucunda Dragon’s Dogma 2 ve Street Fighter 6 dahil birçok farklı proje açığa çıkmıştı. Uluslararası güvenlik güçleri aylar süren takip sonucunda operasyon gerçekleştirdi ve Capcom’a saldıran hacker grubunu yakaladı.

Geçtiğimiz yıl GTA 6’nın geliştirme aşamasına ait videolar çalınmış ve internete sızdırılmıştı. Bu olayın arkasında bulunan Lapsus$ grubundan Arion Kurtaj, 7 hafta süren dava sonucunda 12 farklı suçtan dolayı hüküm giydi ve hapis cezasına çarptırıldı.

E3 Fuarı Temelli Sona Erdi