Starfield Oyuncuları Artık Mech Kontrol Edecek

Starfield

Starfield büyük bir evren ve bolca içerik sunmasına rağmen diğer yandan birçok konuda da eksik. Özellikle ulaşım araçları konusu oyuncuların şikayet ettikleri bir noktaydı. Yeni bir mod bu durumu biraz iyileştirecek.

Bethesda oyunlarının en iyi yanlarından biri mod desteği sunmasıdır. Böylece Elder Scrolls ve Fallout serisinin oyunları hem daha uzun ömürlü oldu hem de eksik kısımları da kapatıldı. Tabii ki bu durum Starfield için de geçerli. Starfield’ın eleştirilen noktalarından biri ulaşım araçlarının eksikliği. Aslında Bethesda da bunun farkında ve gelecekteki güncellemelerle araç sorununu düzeltecek. Fakat mod yapımcıları şaşırtıcı işler yaparak geliştiricilerden önce çözümler üretiyor.

Mod yapımcısı olan Jared Kohr, oyuncuların mech pilotu olmasını sağlayan mod hazırladığını duyurdu ve bir de video yayınladı. Videoya bakarsak mech modu güzel görünüyor. Modun tam sürümü çıktığında oyuncular mech’leriyle aksiyona dalıp, bir yerden bir yere kolayca gidebilecek. Böylece oyundaki ulaşım araçlarına yeni bir tanesi daha eklenmiş olacak.

starfield

Kullanıcıların Bethesda’dan bir istekleri daha var. Oyuncular keşfedilen gezegenlerin ve sistemlerin oyunda listelenip, katalog haline getirilmesini istiyor. Bu özellik gezegenlere geri dönüş için oldukça önemli. Bazı oyuncular keşiflerinin yerini unutmamak için kağıda yazdıklarını söylüyor. Harita çizenler bile var. Oyundaki eksiklik kullanıcıları yıldızlar arası kartografa dönüştürdü bile diyebiliriz. Oyuncular keşfedilen gezegenler ve kaynakların kaydedilmesi, detaylı şekilde katalog halinde sunulmasına yönelik özellik istiyor. Bu durumu sosyal medya ve çeşitli yerlerde de dile getiriyorlar.

Her ne kadar modlar, gelecek güncellemelerden söz etsek de Starfield’ın Steam’deki incelemeleri iç açıcı değil. Steam’de son zamanlarda yapılan 7540 incelemenin yalnızca %28’i olumlu. Geri kalanlar ise çoğunlukla olumsuz. Starfield’ın Steam’deki oyuncu sayısı da Skyrim ve Fallout 4’ün gerisinde kalıyor.

Silent Hill Fanlarının Biraz Daha Sabretmesi Gerekiyor