KOTOR Remake İçin Halen Umut Var

123 18

Disney’de oyunlardan sorumlu en tepedeki isim KOTOR Remake için ilginç bir yorumda bulundu. Bu açıklama oyuncular arasında heyecan yarattı.

Star Wars: Knights of the Old Republic’in yeniden yapımı veya bildiğimiz adıyla KOTOR Remake 2021’de açıklandı. Oyunun yeni baştan geliştirildiği söylendi. Fakat 2023 başlarında yapımcı koltuğunda oturan Aspyr’de bazı sorunların yaşandığı ve projenin iptal edildiğine dair iddialar ileri sürüldü Bu söylentilerin arkasından oyunun üzerinde halen çalışıldığına dair haberler gündeme geldi.

Söz konusu olumsuz haberler KOTOR Remake’i bekleyen oyuncuların endişelenmesine yol açtı. Şimdi ise dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Disney’den Sean Shoptaw yaptığı açıklama ile umut verdi. Shoptaw, Axios’tan Stephen Totilo’ya KOTOR ve dedikodularla ilgili olarak şunları söyledi: “Bazı nedenlerden dolayı bu noktada çok fazla bir şey söylemem doğru değil. Ancak KOTOR kesinlikle popüler bir oyun. Bunun farkındayız ve gurur duyuyoruz. Çok fazla talep olduğunu düşünüyoruz.”

kotor remake

Açıklama bilgilendirici değil ve oyunun yapılmakta olduğunu da doğrulamıyor, fakat Sean Shoptaw oyuna olan ilginin yüksek olduğunu itiraf ediyor. Sadece bu bile Remake’in halen geliştirilmesine yönelik umutları yeşertiyor diyebiliriz.

2003’te piyasaya sürülen orijinal KOTOR sadece en iyi Star Wars oyunlarından biri değil, aynı zamanda yapılmış en iyi RPG’lerden biri olarak kabul ediliyor. Asıl oyun BioWare tarafından geliştirilmişti. KOTOR 2: The Sith Lords, 2004’te satışa çıktı. 2. oyunu da Obsidian Entertainment geliştirdi. The Sith Lords bazı açılardan eleştirilse de genel olarak beğenildi. Hatta bazı iddialara göre The Sith Lords, Obsidian’ın planlarına uygun olarak bitirilmedi.

Starfield’ın Multiplayer Modu İptal Edildi