vivo iki yeni katlanabilir telefon hazırlıyor

vivo X Fold+

vivo’nun V Flip ve S Flip adını taşıyan iki yeni telefonun isim haklarını alması, şirketin çok yakında iki yeni katlanabilir telefon daha çıkaracağını gösterdi.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, katlanabilir telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. En yeni katlanabilir telefonları vivo X Fold 2 ile vivo X Flip’i bu yılın başında piyasaya süren şirket, daha şimdiden iki yeni katlanabilir model için daha hazırlıklara başlamış durumda. vivo V Flip ve vivo S Flip adını taşıyan bu iki telefon, bu hafta EUIPO’da, yani European Union Intellectual Property Office’te ortaya çıktı. vivo’nun bu iki telefonun isim haklarını almış olması, şirketin yakın gelecekte bu adları taşıyan iki yeni katlanabilir akıllı telefon piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor.

vivo X Fold+ katlanabilir telefon

Bu iki telefon hakkında bilinenler şimdilik oldukça kısıtlı olsa da isimlerinde Flip ibaresinin yer alması her iki telefonun da model olarak vivo X Fold’a değil X Flip’e yakın duracağını gösteriyor. Yani bu telefonların ekranları diklemesine katlanabilir olacak. Öte yandan şirketin katlanabilir telefon tarafında amiral gemisi modellerini V adı altında piyasaya sürmeye devam etmesi bekleniyor. Bu da bu hafta ortaya çıkan vivo V Flip ve vivo S Slip’in şirketin orta segmentteki katlanabilir temsilcileri olacağını düşündürüyor.

Çünkü katlanabilir teknolojilerinin gelişmesi ve bu sayede daha ucuz hale gelmesi sayesinde bu alanda yavaş yavaş bir orta segment ortaya çıkmaya başlamış durumda. Nitekim Motorola’nın kısa süre önce çıkardığı katlanabilir akıllı telefonu Razr 40, tam da böyle bir telefondu. Telefonun Pro modeli üst segmentte çıkarken, standart model fiyatıyla orta segmentte yer aldı.

Xiaomi 14 sertifika alırken görüldü