Starfield’dan rekor başlangıç

Starfield

Daha erken erişim aşamasındayken bile milyonlarca oyuncuya ulaşan Starfield, tam anlamıyla çıkmasıyla birlikte yeni bir rekora imza attı.

Sadece 2023’ün değil son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield, nihayet 6 Eylül’de tam anlamıyla oyunseverlerle buluştu. Fallout ve Skyrim gibi efsanevi oyun serilerinin arasındaki stüdyo olan Bethesda’nın yıllar sonra çıkardığı ilk orijinal oyun olan Starfield, Windows PC’lere ve Xbox Series S/X’e olarak satışa sunuldu. Daha erken erişim aşamasında milyonlarca oyuncuya ulaşarak ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seren oyun, tam anlamıyla çıkmasıyla birlikte yeni bir rekora da imza attı.

Daha çıktığı ilk gün altı milyon oyuncuya ulaşan oyun, bu sayede Fallout ve Skyrim gibi efsanevi serilerin oyunlarını geride bırakarak Bethesda’nın bugüne kadar daha ilk günden en çok oyuncuya ulaşan oyunu oldu.

Starfield

Üstelik oyun bunu PlayStation 4 ve 5 olmadan yaptı ki bu da oyunun bu rekorunu daha da etkileyici kılıyor. Ancak tabii oyunun çıktığı gün Xbox Game Pass ve PC Game Pass’e gelmiş olmasının buna epey katkı sağladığını da unutmamak gerekiyor.

Starfield’da oyunseverler binlerce gezegenin yer aldığı açık bir dünyada uzay gemileriyle gezerek, farklı gezegenlerde birbirinden farklı maceralara atılıyor. Bu yönüyle oyun uzayda geçen bir Skyrim oyununa benzetiliyor. Bugüne kadar geliştirilen en kapsamlı uzay oyunlarından biri olan Starfield, özellikle açık dünyasının büyüklüğüyle çıtayı epey yukarı çekecek gibi duruyor.

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir