Huawei Mate X5 resmi olarak tanıtıldı

Huawei Mate X5

Huawei, bugün düzenlediği etkinlikte Mate 60 Pro+’ın yanı sıra yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate X5’i de resmi olarak tanıttı.

Merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Mate 60 ve Mate 60 Pro’yu geçtiğimiz hafta piyasaya sürdükten sonra bugün de bu serinin en iddialı modeli olan Mate 60 Pro+’nın lansmanını gerçekleştiren Huawei, bu etkinlikte sadece Mate 60 Pro+’ı tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda merakla beklenen Mate X5’i de görücüye çıkardı.

Nisan ayında piyasaya sürülen Huawei Mate X3’ün halefi olan Mate X5, öncülüne kıyasla daha gelişmiş teknik özelliklere sahip. Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun iç ekranı 7.85 inçlik LTPO OLED bir ekran. Telefonun dış yüzünde ise 6.4 inçlik LTPO OLED ekran yer alıyor.

Huawei Mate X5

Telefonun arka kamerası tasarım olarak Mate X3’ten biraz farklı olsa da aynı lensleri kullanıyor. 50 megapiksellik ana kameraya 13 megapiksellik geniş açılı lens ile 12 megapiksellik periskop kamera eşlik ediyor.

Huawei, Mate 60 Pro+’ta olduğu gibi Mate X5’in yonga setini de açıklamadı. Ancak 60 Pro+ gibi bu telefonun da Çin yapımı Kirin 9000s yonga setini kullanması bekleniyor. Bu yonga setinin 5G destekli olacağı tahmin ediliyor. Huawei Mate X5’te bu yonga setine 16 GB RAM ve 1 TB dahili depolama alanı eşlik edecek.

Mate X5, 5060 mAh’lık bir bataryaya sahip. Telefonda 66 W hızlı şarj özelliği ve 50 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Telefonun 15 Eylül’de satışa açılması bekleniyor.

Huawei Mate X5 2

 

 

 

 

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir