Xbox’tan Sürpriz Hamle; Starfield PS5’e Gelebilir

Starfield

Xbox, şu an amiral gemisi oyunu konumunda olan Starfield konusunda sürpriz bir hamleye imza atıyor. Oyun yakında PlayStation 5’e gelebilir.

Son yıllarda oyun dünyasında dengeler hızla değişti. Uzunca bir süre oyun dünyasında lokomotif görevi gören konsollar, eski önemini yitirmeye başladı. Bunun yerine Game Pass benzeri, abonelik sistemiyle çalışan platformlar ve tabii Steam öncülüğündeki PC oyunculuğu ön plana çıkmaya başladı. Oyun konsollarının Microsoft ve Sony için önemi azalınca, bu şirketlerin bu konsollara özel oyunları paylaşmasının da önü açıldı. Nitekim Microsoft son dönemde bu yönde önemli adımlar atıyor.

Bildiğiniz gibi Xbox bir süredir oyunlarını PC’ye de getiriyor. Ancak bu sadece ilk adım. Çünkü zamanla Xbox oyunlarının PlayStation’a geldiğini de görmeye başlayacağız. Nitekim bunun ilk örneklerini daha şimdiden görmeye başladık. Üstelik görünen o ki bunlara çok yakında bir yenisi daha eklenecek. Çünkü Xbox cephesinden gelen son haberlere göre şirket, şu andaki amiral gemisi oyunu olan Starfield’ı PlayStation 5 ile paylaşmaya hazırlanıyor.

starfield

Xbox içinden gelen bilgilere göre Starfield, çok yakında PlayStation 5’e de gelebilir. Yine aynı kaynaklar, Hi-Fi Rush ve Sea of Thieves gibi Xbox özel oyunlarının da zamanla PlayStation’a geleceğini söylüyor. Microsoft’un kısa süre önce PlayStation için kullanılan geliştirme araçlarına yatırım yapmaya başlaması da bu iddiaları destekliyor.

Starfield’ın PS5 versiyonunun ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Ancak bunun Shattered Space ek paketinin çıkışının ardından olacağı söyleniyor. Kısa süre önce duyurulan Shattered Space adlı ek paket, bu yılın sonuna doğru çıkmış olacak. PS5 versiyonunun ise daha ileri bir tarihte, bu paketi de içerecek şekilde oyunseverlere sunulması bekleniyor.

iPhone 16 da Yapay Zeka Özellikleri Sunacak