Bethesda, Starfield Tweet’ini sildi! Gerçek sonra ortaya çıktı

Starfield

Bethesda’nın yeni oyunu Starfield bu senenin en çok beklenen yapımlarından biri. Twitter’da oyunla ilgili dikkat çekici bir diyalog yaşandı. Bu diyalog sonrasında Bethesda Tweet’ini sildi. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

its_zum nickli bir Twitter kullanıcısı Starfield‘ın kutulu sürümünde Xbox Series X için oyun diski olup olmayacağını sordu. Bethesda’nın resmi destek hesabı ise kutulu sürümlerin hiçbirinde disk olmayacağını, bunun yerine oyunu indirmek için kod bulunacağını açıkladı. Fakat bu cevabı bir süre sonra sildi. Bu gelişme Wario64 tarafından ortaya çıkarıldı. Tüm bu olanlardan sonra Bethesda’nın İspanyol hesabı Starfield’ın standart kutulu sürümünde disk olacağını, koleksiyonluk Constellation Edition da ise diskin yer almayacağını belirtti.

Bu sene başında Remedy de Alan Wake 2’nin yalnızca dijital olarak çıkacağını duyurdu. Like a Dragon Gaiden da Avrupa ve Amerika pazarında sadece dijital sürüm olarak yayınlanacak görünüyor. Bunun nedeni ise oyun maliyetlerini biraz daha düşürmek. Yakın tarihli bir analiz raporuna göreyse 2028’e kadar tüm oyunlar dijital olarak satışa sunulacak.

starfield

Starfield’a geri dönecek olursak, oyunda 1000 gezegen var, ancak bunların sadece %10’luk kısmında yaşam olacak. Bazı gezegenlerde ileri düzeyde uygarlıklar olurken, bazılarında ise ilkel yaşam formlarıyla karşılaşacaksınız. Yapılan açıklamalar oyunun yaşam açısından da bolca çeşitliliğe ve farklı türlere ev sahipliği yaptığı yönünde. Gezegenlerde kullanmak için kara araçları olmayacak, Jetpack’le istenilen her yere hızlıca gidilebilecek. Ancak burada şöyle artı parantez açmak lazım, modlarla veya sonra gelebilecek ek paketlerle birlikte kara araçları oyuna eklenecektir. Uzay gemilerinin motoru, silah sistemi, dış kısmı, iç kısımları, yaşam alanları vs… özelleştirilebilecek. Fakat bunları yapmadan önce gemileri kaydetmek gerekecek.

Her gezegende yerçekimi farklı. Bu da oynanışı etkileyecek faktörlerden biri olacak. Mesela oyuncular yerçekimi az olan bir gezegende daha yükseğe zıplayıp, tepelik yerlere kısa yoldan kolayca çıkabilecek. Çatışmalarda yerçekiminin etkisi görülecek. Ayrıca her gezegen yörüngesinde bulunduğu yıldıza göre farklı şekillerde ışıklandırmaya sahip. Starfield, 6 Eylül’de PC ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Oyun konsollarda 30 FPS’de oynanacak.

Microsoft Bethesda açıklaması ile kafaları karıştırdı