iPhone 16 da Yapay Zeka Özellikleri Sunacak

iPhone 16

Samsung Galaxy S24’te yapay zeka özelliklerinin gördüğü ilgi Apple’ı da harekete geçirdi. iPhone 16 da çeşitli yapay zeka özellikleri sunacak.

Bildiğiniz gibi son günlerin en çok konuşulan telefonu Samsung Galaxy S24 oldu. Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefonu, tanıtımına damga vuran yapay zeka özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Son dönemde oldukça revaçta olan yapay zeka teknolojilerini telefonuna entegre eden Samsung’un bu taktikle başarı yakalaması, Vivo, Huawei ve Oppo gibi diğer telefon üreticilerini de harekete geçirdi. Akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi olan Samsung’un gerisinde kalmak istemeyen Apple da yeni telefonunda benzer özelliklere yer vermeye hazırlanıyor.

Apple CEO’su Tim Cook’un bugün yaptığı açıklamalar, yapay zeka özelliklerinin iPhone 16’da önemli bir yer tutacağını gösterdi. Tim Cook, bu yaz yapay zeka özellikleri hakkında önemli açıklamalar yapacaklarını duyurdu. Bu da şirketin WWDC 2024’te bu özellikleri detaylandıracağı şeklinde yorumlandı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da WWDC’de tanıtılan yenilikler, eylül ayında çıkacak yeni iPhonelar’da karşımıza çıkacak.

galaxy s24

ChatGPT’nin gördüğü yoğun ilgi sonrası neredeyse tüm teknoloji şirketleri yapay zekaya öncelik vermeye başlamıştı. Nitekim Apple’ın da bu alanda kendisi projeleri üzerinde çalıştığı biliniyordu. Yani Apple zaten bu teknolojiler üzerinde çalışıyordu. Ancak Samsung Galaxy S24’ün çıkışı, şirketin planlarını hızlandırmış olabilir. Samsung’un gerisinde kalmak istemeyen Apple’ın iPhone 16’da bu teknolojileri sunmaktan başka çaresi yok. Bu yüzden şirket bu dakikadan sonra bu konuda daha da agresif bir tutum sergileyecektir.

PlayStation Plus’ın Şubat Oyunları Belli Oldu