PlayStation 5 için ilk oyun duyuruldu!

playstation 5

Oyun dünyasının kalbi şu aralar Los Angeles’ta E3 interaktif oyun ve eğlence fuarında atıyor. Bu etkinlik kapsamında yeni nesil konsollar için de oyunlar duyurulmaya başlandı. İşte PlayStation 5 için duyurulan ilk oyun!

Oyun sektörü şu günlerde nefesini tutmuş ve E3’te gerçekleşen duyurulara odaklanmış durumda. Malum, sektöre yön veren 2 – 3 büyük etkinlik bulunuyor. Belki de Los Angeles’ta gerçekleşen E3 bunların en büyüğü.

Doğal olarak pek çok yeni duyuru da bu etkinlik kapsamında oyun severlere duyuruluyor. Bu sene gerçekleşen E3 yine bazı ilklere sahne oluyor. Gelecek nesil yani PlayStation 5 için duyurulan oyunlar da bu ilkler arasında.

PlayStation 5 için ilk resmi duyuru geldi!

Hatırlanacağı üzere mevcut nesildeki konsollar PlayStation 4 ve Xbox One 2013 yılında satışa sunulmuştu. Geçtiğimiz yıl PS4 Pro ve Xbox One X ile mevcut nesil üzerinde bazı güncellemeler yapıldıysa da bu durum oyunlara kalite anlamında önemli bir artı getirmemişti.

Artık 5 yaşını dolduran PS4 ve Xbox One X’in miadını doldurduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Dolayısıyla bu E3’te PlayStation 5 için bazı oyunların duyurulması bizler için sürpriz değil.

Bu oyunların ilki ise Starfield oldu. Bethesda Softworks E3 2018 basın konferansında gelecek nesil konsollar için geliştirdiği ilk oyunu Starfield’ı duyurdu. PlayStation 5 ve gelecek Xbox konsolu için yayınlanacak oyun için kısa bir tanıtım videosu da yayınlandı. Yayınlanan videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.