iOS 17.3 Beta 2 Bazı iPhone’ları Çökertti!

123 3

Apple iOS 17.3 beta 2 güncellemesini birkaç saat önce yayınladı. Ancak yeni beta güncellemesi bazı iPhone’larda sorunlara neden oldu.

Twitter, Reddit, Mastodon, MacRumors forumları gibi çeşitli yerlerde iOS 17.3 beta 2’nin bazı iPhone’ları çökerttiği belirtildi. Problemle karşılaşan kullanıcılar telefonlarının önyükleme döngüsünde takılı kaldığını söylüyor. iOS 17.3’ün önceki sürümü veya iOS 17.2.1 geri yüklendiği zaman sorun çözülüyor. Fakat yedekleri olmayan kullanıcılar için geri yükleme işlemi kötü sonuçlanabilir. Tüm iPhone’lar çökme hatasından etkilenmedi. Apple henüz açıklama yapmış değil, ancak problem çözülene kadar 17.3 beta 2 sürümünün geri çekilmesi muhtemel. Eğer siz de iOS’un beta sürümünü kullanıyorsanız yeni güncellemeyi yüklememenizi tavsiye ederiz.

ios 17

Apple bir yandan da iOS 18’i geliştirmeye devam ediyor. iOS 18’deki Siri özellikleri hakkında yeni bir rapor ortaya çıktı. Apple’a aşina kaynaklara dayandırılan bu rapora göre teknoloji devi Siri’ye büyük dil modelleri (LLM/Large Language Model) eklemeyi planlıyor. Bu özellik Kestirmeler uygulamasıyla daha derin entegrasyon içerecek.

Bununla birlikte iOS 18’de Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Özetle iOS 18’de yapay zeka desteği ağırlıkta olacak diyebiliriz.

Economic Daily News’in haberine göre Foxconn, Apple‘ın yapay zeka uygulamalarını test etmesi için özel sunucular üretmeye hazırlanıyor. Sunucular, Cupertino’lu firmanın üretimi Çin dışına taşımak istemesinden dolayı Vietnam’da üretilecek. Foxconn zaten yapay zeka servisleri için Amazon, OpenAI ve Nvidia için sunucu üretiyor, ayrıca Apple’ın veri merkezi sunucularının da bir numaralı tedarikçisi.

Starfield Oyuncuları Artık Mech Kontrol Edecek