Starfield oyuncularının yeni bir isteği var

Starfield

Starfield’da oyunculara yoldaş olabilecek birçok karakter var. Mesela Mathis ve Barrett bu karakterlere örnek verilebilir. Canlı olmayan tek karakter ise Vasco. Birçok oyuncu Vasco’nun özelleştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Starfield‘da oyuncuların en sevdikleri karakterden biri Vasco oldu. Hatta birçok kullanıcı Bethesda’nın bu robotla ilgili gelecek planları olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda Vasco’ya kişiselleştirme ve geliştirme özelliğinin gelmesini istiyorlar. Reddit’te Spartansoldier-175, Vasco’nun özelleştirilmesi fikrini ortaya attı. Konu bir hayli ilgi çekti ve yorumlar yapıldı.

Fallout 4 için Automatron isimli DLC çıkmıştı. Böylece Fallout oyuncuları kendi robotlarını geliştirebiliyordu. Aynı mekanik Starfield’a da rahatça uygulanabilir. Oyunculardan bazıları Fallout 4 örneğini vererek, Starfield’a robot geliştirme özelliğinin gelmesi gerektiğini vurguluyor. Birçok kullanıcı bu özelliğin ücretsiz olarak oyuna eklenmesinden yana. Fakat Bethesda’nın ücretli DLC çıkartması daha olası görünüyor. Sonuç olarak Bethesda’nın ne yapacağı belli değil, ancak Todd Howard Starfield’a uzun zaman boyunca destek vereceklerini ve DLC’ler çıkacağını söylemişti. Şunu da eklemeden geçmeyelim, oyuna modlar geliştiriliyor ve ileride Vasco için mod yapılabilir.

Starfield

Bir taraftan da Starfield’da yaşanan problemler tartışılıyor. Oyuncuların bazıları oynanışı etkileyen takılmalar, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştığını belirtti. Yakın zamanda Bethesda’nın güncelleme çıkarması bekleniyor. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da var. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları oyunun arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

Bilmeyenler için oyunun kısaca konusundan bahsedecek olursak, 2310 yılında iki büyük taraf arasında Koloni Savaşı adı verilen büyük bir savaş patlak verir. Oyun bu savaştan 20 yıl sonra geçiyor. Oyuncular, uzay kaşiflerinden oluşan Constellation isimli birliğin üyelerinden birini canlandırıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre ana hikaye entrikalarla ve oyuncuyu şaşırtacak sürprizlerle dolu. Bununla birlikte asıl konuya bağlı veya bağımsız olan birçok yan hikaye de var.

Microsoft’un Xbox yazışmaları ortaya saçıldı; mahkeme Microsoft’u suçladı