Samsung Galaxy A55’in Resmi Tanıtım Görselleri Paylaşıldı

Samsung Galaxy A55

Samsung’un çok yakında piyasaya süreceği yeni orta segment telefonlarından Samsung Galaxy A55’in resmi tanıtım görselleri sızdırıldı.

Bildiğiniz gibi Güney Koreli teknoloji devi Samsung, heyecanla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını 17 Ocak’ta resmi olarak tanıtacak. Haliyle Samsung cephesinde tüm gözler Galaxy S24 serisine çevrilmiş durumda. Ancak şirketin çok yakında lansmanını gerçekleştireceği tek seri Galaxy S24 serisi değil. Şirket, amiral gemisi telefonlarının yanı sıra orta segment Galaxy A serisine de yeni modeller ekleyecek. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilere konu olan bu yeni Galaxy A modellerinden olan Samsung Galaxy A55, bu hafta önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez de telefonun resmi tanıtım görselleri sızdırıldı.

Samsung Galaxy A55, tasarım olarak öncülü Galaxy A54 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. İki model arasındaki en kayda değer fark ise Galaxy A55’in daha keskin hatlara sahip olması. Zaten bu yıl çıkan Samsung telefonlarının ortak özelliği bu keskin hatları oldu.

samsung galaxy a55

Kısa süre önce Geekbench’te ortaya çıkan bilgilere göre Samsung Galaxy A55, Samsung’un Exynos 1480 yonga setinden güç alacak. Bu da telefonun öncülüne göre çok daha iyi bir performans sunmasını sağlayacak. Telefonun Geekbench puanı da bunu doğruluyor. Galaxy A55 tek çekirdekli testten 1180, çok çekirdekli testten ise 3536 puan aldı. Öncülü Galaxy A54 ise bu testlerden 1108 ve 2797 puan almıştı.

Ancak daha önce gelen sızıntılara göre telefon 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızının 120 Hz olacağı söyleniyor. Telefonun kalınlığı 8.22 mm olacak. Öte yandan telefonun üçlü arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksel olacağı söyleniyor. Telefon hakkında ortaya atılan bir diğer iddia da şarj hızının 25 W olacağı.

Samsung Galaxy A55 2 Samsung Galaxy A55 1

Steam 2023’te Oyun Rekoru Kırdı