Starfield oyuncuları keşifler konusunda şikayetçi

starfield

Starfield oyuncularının Bethesda’dan istekleri var. Kullanıcılar keşfedilen gezegenlerin ve sistemlerin oyunda listelenip, katalog haline getirilmesini istiyor. Bu özellik gezegenlere geri dönüş için oldukça önemli.

Starfield‘ın devasa evreni var. Oyunun en zevkli yanlarından biri de yeni yıldız sistemlerine gitmek ve gezegenler keşfetmek. Ancak keşfedilen yerlere geri dönmeye niyetiniz varsa bu durum sıkıntılı. Çünkü oyun bu konuda eksik iş çıkarıyor. Gezegenin hangi yıldız sisteminde olduğunu, yıldızın hangi konumda olduğunu hatırlamanız gerekli.

Bazı oyuncular keşiflerinin yerini unutmamak için kağıda yazdıklarını söylüyor. Harita çizenler bile var. Oyundaki eksiklik kullanıcıları yıldızlar arası kartografa dönüştürdü bile diyebiliriz. Oyuncular keşfedilen gezegenler ve kaynakların kaydedilmesi, detaylı şekilde katalog halinde sunulmasına yönelik özellik istiyor. Bu durumu sosyal medya ve çeşitli yerlerde de dile getiriyorlar. Oyunculara göre Starfield’ın bir tür keşifler sekmesine ihtiyacı var.

starfield

Keşfedilen gezegenlere geri dönüşün zor olması yanında hikaye odaklı şehirlere gidemediğini söyleyen oyuncular da var. Bir oyuncu Twitter’da, “Koca koca şehirleri kaybediyorum. Bethesda lütfen bu işi çöz” yorumunda bulundu. Tweet’e aynı durumu yaşadığını belirten birçok oyuncu da cevap yazdı. Umarız Bethesda oyuncuların isteğine yanıt verir ve yakın zamanda Starfield’a keşifler için bir sistem ekler. Resmi çözüm olsun ya da olmasın ancak mod yapımcıları bu işe kesin el atıp, işe yarar mod çıkaracaktır.

Bir taraftan da Starfield’da yaşanan problemler tartışılıyor. Oyuncuların bazıları oynanışı etkileyen takılmalar, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştığını belirtti. Yakın zamanda Bethesda’nın güncelleme çıkarması bekleniyor. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da var. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları Starfield’ın arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

Bilmeyenler için oyunun kısaca konusundan bahsedecek olursak, 2310 yılında iki büyük taraf arasında Koloni Savaşı adı verilen büyük bir savaş patlak verir. Starfield bu savaştan 20 yıl sonra geçiyor. Oyuncular, uzay kaşiflerinden oluşan Constellation isimli birliğin üyelerinden birini canlandırıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre ana hikaye entrikalarla ve oyuncuyu şaşırtacak sürprizlerle dolu. Bununla birlikte asıl konuya bağlı veya bağımsız olan birçok yan hikaye de var.

iPhone 15 Pro’ların RAM miktarı belli oldu