Starfield’ın oyunundan sonra nevresim takımı çıktı

starfield

Bethesda şimdi de Starfield temalı nevresim takımını satışa sundu.

Oyunlarla ilgili hediyelik eşyaların veya oyunun temasıyla alakalı farklı ürünlerin satışa sunulması şaşırılacak bir durum değil. Yıllardır birçok örneğini gördük. Son olarak Bethesda da böyle bir şey yaptı. Starfield temalı nevresim takımını satışa çıkardı. Betheda’nın sitesinden alınabilen nevresim takımının fiyatı 75 dolardan başlıyor. En büyük modeli ise 100 dolar. Starfield nevresim takımı sosyal medyada da ilgi çekti. Bazı oyuncular rüyalarında da uzayda macera yaşayacaklarını söylediler. Diğer yandan takımın fiyatını çok bulanlar oldu.

starfield

Starfield‘da oyuncuların en sevdikleri karakterden biri Vasco oldu. Hatta birçok kullanıcı Bethesda’nın bu robotla ilgili gelecek planları olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda Vasco’ya kişiselleştirme ve geliştirme özelliğinin gelmesini istiyorlar. Reddit’te Spartansoldier-175, Vasco’nun özelleştirilmesi fikrini ortaya attı. Konu bir hayli ilgi çekti ve yorumlar yapıldı.

Fallout 4 için Automatron isimli DLC çıkmıştı. Böylece Fallout oyuncuları kendi robotlarını geliştirebiliyordu. Aynı mekanik Starfield’a da rahatça uygulanabilir. Oyunculardan bazıları Fallout 4 örneğini vererek, yapıma robot geliştirme özelliğinin gelmesi gerektiğini vurguluyor. Birçok kullanıcı bu özelliğin ücretsiz olarak oyuna eklenmesinden yana. Fakat Bethesda’nın ücretli DLC çıkartması daha olası görünüyor. Sonuç olarak Bethesda’nın ne yapacağı belli değil, ancak Todd Howard Starfield’a uzun zaman boyunca destek vereceklerini ve DLC’ler çıkacağını söylemişti. Şunu da eklemeden geçmeyelim, oyuna modlar geliştiriliyor ve ileride Vasco için mod yapılabilir.

Bir taraftan da yapımda yaşanan problemler tartışılıyor. Oyuncuların bazıları oynanışı etkileyen takılmalar, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştığını belirtti. Yakın zamanda Bethesda’nın güncelleme çıkarması bekleniyor. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da var. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları oyunun arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

Nvidia 2024’te de büyümeye devam edecek