Starfield’ı 10 milyondan fazla kişi oynadı

123 21

Bethesda ve Microsoft için işler gayet iyi gidiyor. Starfield yeni rekorlara imza attı.

Microsoft’un 2024 mali yılı 1. çeyrek kazançlarıyla ilgili görüşme gerçekleşti. Şirketin CEO’su Satya Nadella bu görüşmede Starfield‘a da değindi. Nadella’nın açıklamasına göre Starfield’ı çıkışından bu yana oynayan oyuncu sayısı 11 milyonu geçti. Oyun en çok PC platformunda oynandı. Yapım çıktığı gün Game Pass aboneliği rekoru kırdı. Satış rakamları açıklanmamış olsa da, Starfield ABD ve İngiltere’de iyi performans gösterdi. Eylül ayında İngiltere’de en çok satan 2. oyun oldu. Şu anda ise ABD’de en çok satan 7. oyun konumunda bulunuyor.

Starfield genel olarak sevilse de bir Bethesda klasiği olarak hatalarıyla da konuşuluyor. Oyuncuların bazıları oynanışı etkileyen takılmalar, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştığını belirtiyor. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da var. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları oyunun arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

starfield

Kullanıcıların Bethesda’dan bir istekleri de var. Oyuncular keşfedilen gezegenlerin ve sistemlerin oyunda listelenip, katalog haline getirilmesini istiyor. Bu özellik gezegenlere geri dönüş için oldukça önemli. Bazı oyuncular keşiflerinin yerini unutmamak için kağıda yazdıklarını söylüyor. Harita çizenler bile var. Oyundaki eksiklik kullanıcıları yıldızlar arası kartografa dönüştürdü bile diyebiliriz. Oyuncular keşfedilen gezegenler ve kaynakların kaydedilmesi, detaylı şekilde katalog halinde sunulmasına yönelik özellik istiyor. Bu durumu sosyal medya ve çeşitli yerlerde de dile getiriyorlar.

Bethesda oyunculardan gelen geri dönüşleri değerlendirdiklerini ve güncelleme planları olduğunu söyledi. Todd Howard daha önce yaptığı açıklamada Starfield için uzun vadeli planlar hazırladıklarını, bunların içinde büyük güncellemelerin yer aldığını ve oyun tecrübesini en iyi hale getireceklerini belirtmişti.

Snapchat 400 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı!