Nvidia 2024’te de büyümeye devam edecek

NVIDIA

Yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde dünyanın en değerli şirketlerinden birine dönüşen NVIDIA, 2024’te de büyümeye devam edecek.

Teknoloji dünyasında 2023 yapay zekanın yılı oldu. Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı, tüm teknoloji dünyasının odağını bu alana çevirmesine sebep oldu. Teknoloji şirketleri, ya yapay zeka programları geliştirmek ya da  bu programları kendi ürün ve servislerine entegre etmek için adeta yarışa girmiş durumda. Yapay zeka alanına yapılan bu yatırımların merkezinde ise GPU’lar, yani görüntü işlemcileri yer alıyor. Bu da GPU üreticilerinin elini epey kuvvetlendirmiş durumda.

GPU’lara olan talebin bir anda kayda değer ölçüde artması, ekran kartı üreticilerini bir anda teknoloji dünyasının en güçlü şirketleri arasına soktu. Özellikle bu alana öncülük eden NVIDIA, yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde bir anda dünyanın en değerli şirketlerinden birine dönüştü. Üstelik analistlerin son raporlarına bakarsa şirket önümüzdeki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

Nvidia GeForce 430.64

Şirketin son mali çeyreğin sonuçlarını açıklamasının ardından Nvidia hisseleri yüzde 3’lük bir düşüş yaşamış olsa da Wall Street analistleri şirketin geleceğinden son derece umutlu. Hem 2024’te hem de 2025’te şirketin büyümeye devam etmesi bekleniyor. Bu yıl yaşananlar sayesinde bir anda Amazon ve Google gibi şirketlerle birlikte 1 trilyon dolar barajını aşan ender şirketlerden biri haline gelen Nvidia, önümüzdeki yıllarda daha da büyürse bu şirketleri bile gölgede bırakacak bir noktaya ulaşabilir.

Steam TL’den dolara geçti; oyun fiyatları zamlandı