Starfield’ın korkunç yüzü ortaya çıktı

123

Oyuncular Starfield evrenini keşfetmeye devam ediyor. Bir kullanıcı uzak gezegenlerin birinde kabuslardan fırlamış bir keşfe imza attı.

Starfield uçsuz bucaksız koskoca evreniyle kaşifleri cezbediyor. Aslında klasik bir Bethesda oyunu özelliği. Stüdyonun eski yapımları da keşfetme arzusunu körüklüyordu. Haberimize gelecek olursak, PS1GamerCollector nickli Reddit kullanıcısı oldukça uzak mesafedeki bir gezegende oyundaki en korkunç yaratıklardan birini buldu. Bu yeni yaratık türü daha önce keşfedilen canlılardan daha farklı ve tasarım olarak daha korkutucu. Dinozora benzeyen devasa gövdeye, böceklerinki gibi çeneye sahip. Başlığa yorum yapan diğer oyuncular bu yaratığı daha önce hiç görmediklerini söyledi. Starfield’ta halen keşfedilmeyi bekleyen birçok canlı türü bulunuyor.

starfield

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un 2024 mali yılı 1. çeyrek kazançlarıyla ilgili görüşme gerçekleşti. Şirketin CEO’su Satya Nadella bu görüşmede Starfield‘a da değindi. Nadella’nın açıklamasına göre Starfield’ı çıkışından bu yana oynayan oyuncu sayısı 11 milyonu geçti. Oyun en çok PC platformunda oynandı. Yapım çıktığı gün Game Pass aboneliği rekoru kırdı. Satış rakamları açıklanmamış olsa da, Starfield ABD ve İngiltere’de iyi performans gösterdi. Eylül ayında İngiltere’de en çok satan 2. oyun oldu. Şu anda ise ABD’de en çok satan 7. oyun konumunda bulunuyor.

Oyun genel olarak sevilse de diğer yandan hatalarıyla da konuşuluyor. Oyuncuların bazıları oynanışı etkileyen takılmalar, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştığını belirtiyor. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da var. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları oyunun arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

Bethesda oyunculardan gelen geri dönüşleri değerlendirdiklerini ve güncelleme planları olduğunu söyledi. Todd Howard daha önce yaptığı açıklamada oyun için uzun vadeli planlar hazırladıklarını, bunların içinde büyük güncellemelerin yer aldığını ve oyun tecrübesini en iyi hale getireceklerini belirtmişti.

Max Payne 1 ve 2 Remake geliştirme aşaması için hazır