Starfield haritalarındaki sınırlamalar oyuncuları kızdırdı

Starfield

Starfield beğeniyle karşılanmış olsa da gezegenlerdeki görünmez bariyerler ve işlevsel olmayan haritaları yüzünden oyunseverlerden tepki topluyor.

Sadece 2023’ün değil son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield, bu hafta oyunseverlerle buluştu. Eleştirmenlerden gayet yüksek puanlar alan, oyunseverler tarafından da ilgiyle karşılanan oyun, etkileyici bir çıkış yaptı. Ancak oyuncular Bethesda stüdyosunun yarattığı bu geniş evrende zaman geçirdikçe oyunun kusurları da kendisini göstermeye başladı. Şu anda Steam’de ve benzer oyun forumlarında yapılan yorumlar, özellikle haritalardaki sınırlamaların oyunseverleri bir hayli kızdırdığını gösteriyor.

Fallout ve Elder Scrolls gibi efsanevi serilerin arkasındaki stüdyo olan Bethesda tarafından geliştirilen Starfield’da oyunseverler binlerce gezegenin yer aldığı açık bir dünyada uzay gemileriyle gezerek, farklı gezegenlerde birbirinden farklı maceralara atılıyor. Ancak her ne kadar oyunda binlerce gezegen yer alsa da stüdyo aslında bunların her birini tek tek tasarlamadı. Bunun yerine stüdyo tarafından geliştirilen Creation Engine kullanıldı. Bu oyun motoru, oyuncuların indiği gezegenlerde rastgele maceralar yaratıyor. Oyuncuları kızdıran sınırlamalar da bu noktada devreye giriyor.

Starfield

Çünkü her ne kadar her gezegene inilebiliyor ve bu gezegenlerin bir bölümü keşfe açılıyor olsa da bu haritalarda görünmez bariyerler yer alıyor. Oyuncular bu bariyerlerin ötesine geçemiyor ve sınırlı bir bölge içinde gezebiliyor. Gelen yorumlara bakılırsa pek çok oyuncu bu görünmez bariyerlerden rahatsız olmuş durumda. Öte yandan oyundaki haritaların oyuncuların işine yarayacak pek çok detaya yer vermiyor olması da oyuncuları kızdırmış durumda.

PlayStation Plus abonelik ücretleri zamlanıyor