PlayStation Plus abonelik ücretleri zamlanıyor

PlayStation Plus

Sony, PlayStation Plus abonelik ücretlerinin 6 Eylül’de zamlanacağını duyurdu. Bu zamların PS Plus’ın Türkiye fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Sony, her ay abonelerine iki ya da üç oyunu ücretsiz olarak verdiği ve zaman zaman özel indirimler sunduğu PlayStation Plus servisini, geçtiğimiz yıl Game Pass benzeri bir platforma dönüştürdü. Netflix’in oyunlara özgü versiyonu gibi tanımlayabileceğimiz bu sistemde, PlayStation Plus’ın yeni premium paketlerinden birine abone olan oyunseverler, PS Plus’ın oyun kataloğundaki yüzlerce oyuna erişim sağlıyor.

Sony, yaptığı bu değişiklikle birlikte PS Plus’ı PlayStation sahipleri için çok daha cazip, hatta olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir servise dönüştürdü. Bu da PS Plus abonelerinin sayısında ciddi bir artışa sebep oldu. Ancak diğer yandan bu servisin maliyetin ve dolayısıyla abonelik ücretinin de artmasına kapı aralamış oldu. Nitekim uzun süredir gündemde olan zam haberleri sonunda gerçeğe dönüştü. Sony, PlayStation Plus paketlerinin aylık abonelik ücretlerine zam yapılacağını duyurdu.

playstation plus

Sony tarafından resmi olarak duyurulan bu zamlarla birlikte yıllık abonelik ücretleri bazında PS Plus Essential paketi 60 dolardan 80 dolara, PS Plus Extra paketi 100 dolardan 135 dolara, PS Plus Premium paketini ise 120 dolardan 160 dolara çıkacak. Yeni ücretler 6 Eylül’den itibaren yürürlüğe koyulacak.

Globalde yapılacak bu zamların Türkiye’deki abonelik ücretlerine ne şekilde yansıyacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak dolar kurundaki hareketlilik yüzünden halihazırda zamlanması gündemde olan PS Plus paketlerinin globalde yaşanan bu zamlarla birlikte daha da yukarı çekilmesi çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

Google Pixel 8’in çıkış tarihi resmen açıklandı