Sputnik V üretimi yakında başlıyor: Koronavirüs ile mücadelede önemli avantaj

Koronavirüsten korunmak

Sputnik V üretimi kısa bir süre içerisinde başlayacak. Özellikle son dönemlerde bununla ilgili birçok çalışma yürütülüyordu. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Tarihin en büyük salgınlarından bir tanesi olarak görülen koronavirüs tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Aşı çalışmaları ile birlikte yayılma hızı büyük oranda düşen bu virüs çeşitli mutasyonlar da geçiriyor. Mesela son olarak çıkan delta varyantıyla birlikte yayılma hızı büyük oranda artış göstermişti.

Aşı çalışmaları tüm bu mutasyon tehlikeleri göz önüne alınarak devam ettiriliyor. Böylece her mutasyon için farklı bir aşı geliştirme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Sputnik V aşısının mutasyona karşı dayanıklı olduğunu ve Türkiye’de üretileceğini ifade etti.

Sputnik V üretimi bir ilk olacak

Yapılan açıklamalara bakıldığında Rusya ve Türkiye arasında aşı çalışmalarının oldukça aktif göründüğünü söyleyebiliriz. Rusya tarafından geliştirilen Sputnik V Türkiye’de kademe kademe üretilecek. Böylece yayılma hızı büyük oranda düşürülecek.

Sputnik V üretimi

Rusya Başbakan Yardımcısı ile Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş bu konuda ortak çalışmalar yürütüyor. Aşının Türkiye’de üretilmesi için gerekli çalışmalar şu anda devam ettiriliyor. Hatta şu sıralar oldukça iyi bir ilerleme sağlandı diyebiliriz. Yaklaşık olarak birkaç ay içerisinde Sputnik V Türkiye’de üretilecek.

Koronavirüs aşılarında antikor miktarını arttırmak mümkün: Yeni araştırma sonuçları ortaya çıktı

İngiliz Bilim Dergisi The Lancet konu ile ilgili önemli bir açıklamaya yer verdi. Bu aşının dünyada ilk defa yerel bir sağlık kurumu tarafından onaylandığını ifade etti. Bu durum Sputnik V onayı için erken davranmış olma ihtimalini ortaya çıkardı. Birkaç ay içerisinde Sputnik V Türkiye’de üretime başlayacak. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?