Rusya’da yeni koronavirüs test kiti büyük destek sağlayacak

Anal koronavirüs testleri

Rusya’da yeni koronavirüs test kiti tanıtımı yapıldı. Bu yeni kitlerin birçok virüs türünü tespit edebildiği ifade edildi. İşte merak edilen detaylar.

Salgının çok ciddi bir şekilde yayıldığı Rusya’da, yeni koronavirüs test kiti ile ilgili bazı çalışmalar yapılıyordu. Özellikle mutasyonlu virüs için büyük destek sunacağı tahmin ediliyordu. İngiltere’de hatırlayacağınız üzere virüs mutasyon geçirdi. Bunun sonucunda çok daha hızlı yayılabilen bir tür ortaya çıktı.

Elbette virüs sadece İngiltere ile sınırlı kalmadı. Aynı zamanda dünyanın birçok ülkesine yayıldı. Bunun sonucu olarak salgın tahmin edilenden çok daha fazla yaygınlık gösterdi. Rusya sağlık denetçisi kurumu ise umut olabilecek bir açıklama yaptı.

Yeni test kitleri mutasyonu virüsleri bile tespit edebiliyor

Rusya son zamanlarda çok ilginç gelişmelere sahne oluyor. Birçok kişi ve kurum koronavirüs ile mücadelede bu ülkeyi şaşkınlıkla izliyor. Mesela farklı türlerden 3 aşının sadece bu ülke tarafından geliştirilmiş olması son derece tuhaf. Neredeyse tüm aşılar ve test kitleri Rusya’da kolay bir şekilde onay alıyor.

Rusya'da yeni koronavirüs test kiti
Durum böyle olunca elbette Rus makamların güvenilirliği tartışma konusu haline geldi. Ancak yine de son yapılan açıklama mutasyonla virüse karşı önemli bir avantaj sağlayacak. Buna göre İngiltere kaynaklı olduğu bilinen mutasyonlu virüs Ruslar tarafından geliştirilen test kiti ile tespit edilebilecek.

20 Şubat vaka sayısı belli oldu

CoviVac, Sputnik V ve EpiVakKorona isimli 3 farklı aşı yine Rusya’da geliştirilmişti. Şimdi ise test kitlerinin çok kısa bir süre içerisinde ülke geneline yayılması amaçlanıyor. Böylece mutasyonlu virüse karşı hızlı bir tepki verilebilecek.