Mutasyona uğrayan koronavirüse aşı etki edecek mi? Bilim insanları açıkladı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Herkeste büyük bir panik yaratan mutasyona uğrayan koronavirüse, aşı etki edecek mi? Bu soru kafaları kurcalamaya devam ediyor. Bilim insanları konuyla ilgili bazı açıklamalara yer verdi.

Mutasyona uğrayan koronavirüse aşı etki etmesi için yeni tedbirler alınmaya başlandı. Virüsün görülmeye başlandığı Londra ve Güneydoğu İngiltere için giriş ve çıkışlar tamamen kapatıldı. Böylece salgının yeni virüs ile devam etmesi engellenmeye çalışılıyor. Bu virüs diğerine göre yüzde 70 oranında daha hızlı bir şekilde yayılabiliyor.

koronavirüs normal şartlarda bile çok büyük bir yayılma hızına sahip. Ayrıca öldürücülük bakımından ürkütücü bir boyutta diyebiliriz. Bu nedenle birçok kişi salgının yeni virüs ile devam etmesi halinde tüm bu etkilerin daha da fazla artıracağını düşünüyor. Ancak bilim insanları rahatlatıcı bir açıklama yaptı.

Mutasyonlu koronavirüs ile ilgili aşı açıklamaları

Şimdilik bu salgına karşı elimizdeki en büyük koz aşı gibi görünüyor. Bunların bütün dünyaya dağıtılması ile birlikte, koronavirüsün yayılma hızı az bile olsa düşürülebilir. Bunun yarattığı sevinç birçok sağlık uzmanını sevindirdi. Ancak mutasyonlu koronavirüs haberleri sevincimizi kursağımızda bıraktı.

mutasyona uğrayan koronavirüse aşı

Mutasyona uğramış olan koronavirüs haberlerinden sonra gözler yeniden aşı çalışmalarına çevrildi. Eğer virüs mutasyon geçirdiyse, belki de aşılar onlar üzerinde işe yaramayacaktı. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, aslında aşının hepsi için işe yarar olduğu ifade ediliyor.

Virüsün geçirdiği mutasyonun derecesi ne kadar yüksek olursa olsun yine de aşılar işe yarayacak. Fakat yine de önlemler almak oldukça mühim. 21 Aralık ve 31 Aralık tarihleri arasında tüm uçuşlar iptal edilerek salgının yayılması engellenmeye çalışılıyor. Sizce mutasyon geçirmiş olan koronavirüs daha ağır tablolara neden olacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.