Amazon kullanıcı verileri konusunda haksız bulundu: Büyük ceza aldı

Amazon, kripto para ile ödeme kabul edebilir!

Amazon kullanıcı verileri ile alakalı büyük bir dava süreci geçirdi. Şirket devasa bir ceza ile karşı karşıya. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük online ticaret devi olarak bilinen Amazon, hızlı bir şekilde yayılıyor. Hatırlayacağınız üzere 2018 yılının sonbahar aylarında Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlamıştı. Dünyanın tamamında kullanıcılara e-ticaret hizmeti sunmaya çalışan şirketin başı bu aralar belada. Avrupa Birliği mahkemeleri bu marka ile ilgili devasa davalara bakıyor.

Dünyada en çok tercih edilen alışveriş sitesi olarak bilinen Amazon kullanıcı verilerini işliyor. Aslına bakacak olursak Facebook başta olmak üzere tüm büyük şirketler kullanıcı verilerini bir şekilde işliyor. Ancak Amazon için bu konuda devasa bir ceza verildi.

Amazon kullanıcı verileri için önlem almıyor

Ortaya çıkan son detaylara göre 16 Temmuz 2021 tarihinde Amazon platformu ağır bir ceza aldı. Lüksemburg Veri Koruması Ulusal Komisyonu tarafından alınan bir karar ile birlikte şirket 88,6 milyon dolarlık bir ceza aldı. Açıkçası Amazon tarafından böyle bir ceza beklenmiyordu.

Amazon kullanıcı verileri

Mahkeme süreci Amazon markasının kullanıcı verilerini işlediği iddiaları nedeniyle başladı. Google, Facebook, Apple ve Microsoft gibi büyük markalar da işin içerisinde. Yani sadece Amazon platformuna yönelik bir ceza durumu yok. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde dünyanın en büyük markalarına benzer cezalar gelecek.

Amazon, Bitcoin ödemesi kabul edeceği iddialarına cevap verdi!

Amazon platformu tarafından kullanıcı verilerinin izinsiz kullanılması son derece olumsuz karşılanıyor. Eğer bu para cezasından sonra kullanıcı verileri işlenmeye devam ederse kullanımı yasaklı hale gelebilir. Peki siz kullanıcı verileri ile ilgili Amazon şirketine güveniyor musunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.