Koronavirüs mutasyonları Türkiye’de hangi şekillerde görülüyor

Koronavirüsten korunmak

Hepimizin başına bela olan koronavirüs mutasyonları Türkiye’de görülüyor. Bu mutasyonların neredeyse önemli bir bölümü ülkemizde birilerinde ortaya çıktı. Hadi gelin konuyla ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünya şu anda büyük bir covid-19 salgını ile uğraşıyor. Hem vaka hem de ölü sayısında devasa artışlar var. Özellikle de Hindistan gibi ülkelerde yaşanan ağır tablo büyük bir trajedi ortaya çıkardı. Öte yandan Türkiye’de görülen bazı mutasyonların varlığından bahsediliyor. Bu mutasyonların ölümcül olma ihtimali var.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda henüz bir Türkiye mutasyonunun olmadığı ifade edildi. Buna göre ülkemizde görülen mutasyonların İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika kaynaklı olduğu ifade edildi.

Koronavirüs mutasyonları Türkiye’de çok ağır görülmüyor

Covid 19 mutasyonları çeşitli özelliklere sahip. Mesela İngiltere mutant virüsü çok hızlı bir şekilde bulaşabiliyor. Onun en büyük özelliği insandan insana çabuk bir şekilde geçebilmesi. Fakat öldürücülük bakımından çok riskli değil.

Türkiye'de koronavirüs

Brezilya mutasyonu ise hem bulaşıcılık hem de ölümcül olma bakımından son derece yaygın. Ayrıca İngiltere mutant virüsünün yayılma hızının çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ölüm oranları bakımından çok ciddi bir etkisi bulunmuyor. En tehlikelisi ise hiç şüphesiz Güney Afrika varyantı.

Koronavirüs haritası kırmızı alarm veriyor

Bu varyant ölüm sayılarını ciddi oranda artırıyor. Güney Afrika kökenli olan bu mutant hızlı bir şekilde insandan insana bulaşabiliyor. Ayrıca öldürücülük bakımından öncekine göre riskli diyebiliriz. Şimdilerde konuşulan en kötü mutasyon ise hiç şüphesiz Hindistan varyantı. Sosyal mesafe maske ve aşı ile birlikte tüm bu mutasyonlara karşı korunabiliriz.