Spotify yanlış bilgi sorununu çözmeye çalışıyor

Spotify CEO'sundan hata yaptıklarını belirten açıklama

Spotify, tartışmalara yol açan yayının sahibi Joe Rogan’ı destekleme kararının sonuçlarıyla uğraşmaya devam ederken, bu hafta teknoloji haber döngüsüne hakim oldu. Şirket bir haftadır yanlış bilgi problemiyle ilgili adımlar atıyor. İşte detaylar.

Geçen hafta Spotify Neil Young’ın tüm müziklerini kaldırmıştı. Sadece bu bile gündemde kalmasına yeterken başka gelişmeler de oldu. Daha önce bir podcast yayınında Covid-19 hakkında yanlış bilgi verilmesiyle başlayan bu düzenleme bir süre daha sürecek gibi görünüyor. Şirket yanlış bilgi ile mücadele etmek için farklı özellikler ekliyor. Artık koronavirüs hakkında yanlış bilgi veren bir içerik olursa şirket buraya müdahale edecek ve farklı bağlantı linkleri sunacak.

Spotify yanlış bilgi sorununu çözmeye çalışıyor

Spotify’ın kendi COVID-19 yönergeleri de sızdırıldı, bu da şirketin hizmetinde podcast’lere sunduğu geniş alanı ortaya çıkardı. Sorunu çözmek için Spotify, COVID-19’u tartışan tüm podcast bölümlerine bir içerik tavsiyesi ekleyeceğini duyurdu. Yani içeriklerlerin kaldırılması yerine ek bilgiler eklenecek. Bu durumda mevcut yayınlar devam edebilecek ancak Spotify’a neden olduğu sorun için üzgün olduğunu belirten bir video bildirisi yayınlayacaklar. Ayrıca gelecekte farklı görüşlere sahip konukları rezerve ederek “her şeyi dengelemeye” özen gösterecekler. Şirket platformundaki içeriklere karşı daha sert bir politika da benimseyebilir. Zira yeni varyantların ortaya çıkmasıyla salgında da kontrol daha fazla elden kaçıyor. Durum böyle olunca da salgınla mücadele kapsamında aşı karşıtı yayınlar engellenebilir.

Realme’nin yeni orta segment modeli kendini gösterdi