Apple App Store’dan bir uygulamayı sessizce kaldırıldı!

Apple App Store'dan bir uygulamayı sessizce kaldıed!

Grindr uygulaması, Çin’de hala tam olarak kabul edilmiş değil. Bloomberg, gey flört uygulamasının ülkedeki Apple App Store’dan kaybolduğunu bildirdi. Görünüşe göre araştırmacılar yazılımın 27 Ocak’ta kaldırıldığını iddia ediyor. İşte detaylar.

Apple uygulamanın App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili hemen bir açıklama yapmadı. Ancak uygulama şu anda Çin App Store üzerinde kullanılamıyor. Apple ve Grindr’dan konuyla ilgili yorum yapması tekrar istendi. Uygulamanın kaldırılması, Grindr uygulamasında,haftalarca süren aksaklıkların ardından geldi. Çin’de eşcinsellik suç değil. Ancak durum böyle olsa da, ülke zaman zaman gey ve diğer LGBT içeriğini sansürlüyor. Bloomberg, Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi Çin’de eşcinsel erkek aşk hikayelerinin boykot edilmesi çağrısında bulunulduğunu belirtiyor. Düzenleyiciler Grindr’ın kaldırılmasını emrettiyse, sosyal düzeni bozmamak için uygulama kaldırılmış olabilir.

Apple App Store'dan bir uygulamayı sessizce kaldıed!

Bununla birlikte, Grindr’ın Çin hükümetiyle zaten gergin bir ilişkisi vardı. Şirket, ABD yaptırımları nedeniyle satılmak zorunda kalmadan önce Çinlilere aitti. Blued gibi Çin merkezli rakipler, Grindr’in ortadan kaybolmasına rağmen App Store’da kalmaya devam ediyor. Bu da eşçinsellere yönelik uygulama olmasıyla değil direkt olarak uygulamanın kendisiyle ilgili bir problem olduğunu ortaya koyuyor.

Sebep ne olursa olsun, kaldırma işlemi Apple ve Çin’de faaliyet göstermek isteyen diğer yabancı uygulama mağazası sahipleri için bir sorunun altını çiziyor. Kendi ülkelerinde özgürlüğün ve mahremiyetin öneminden bahsetseler de, Çin’in kuralları çiğnenemiyor. Basitçe söylemek gerekirse, Apple gibi şirketler, önemli bir Çin varlığını sürdürmek istiyorlarsa tavizleri kabul etmek zorundalar.

Realme’nin yeni orta segment modeli kendini gösterdi