Spotify, bazı podcast bölümlerine bir ‘içerik danışmanlığı’ ekleyecek

Spotify hala HiFi akışı üzerinde çalışıyor

Spotify, podcast bölümüyle ilgili ciddi adımlar atmaya başladı. Daha önce podcastlerinde Covid-19 hakkında yanlış bilgiler yaydığı eleştirileri alan şirket şimdi “içerik danışmanlığı” ekleyecek. İşte detaylar.

Joe Rogan Spotify podcast yayını, Spotify’ı COVID-19 hakkında yanlış bilgi yaymak için kullanıldığı iddialarına maruz bıraktı. Bunun ardından şirket, pazar günü kullanıcılarını pandemi hakkında doğru bilgilere yönlendirmek için yeni önlemler alacağını söyledi. CEO Daniel Ek ile bir blog gönderisinde şirket, içerik politikası konusunda yeterince şeffaf olmadığını kabul etti, ancak tartışmalara yol açan podcast sahibi Rogan’a karşı herhangi bir özel eylem yapılıp yapılmayacağı hakkında detay vermedi.

Önümüzdeki birkaç gün içinde Spotify, COVID-19 hakkında tartışma içeren herhangi bir podcast bölümüne bir içerik tavsiyesi ekleyeceğini söyledi. Bu tavsiye, dinleyicileri şirketin COVID-19 Hub sekmesine yönlendirecek. Bildiğimiz kadarıyla, bu içerik danışmanlığı büyük bir podcast platformu tarafından türünün ilk örneği. Ancak, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları da benzer önlemler aldı. Spotify ayrıca içerik kurallarını herkese açık olarak paylaşma sözü verdi. Bugünden itibaren bunları şirketin Haber Odası web sitesinde görebileceksiniz. Son olarak şirket, podcast yapımcılarına ve diğer yaratıcılara sunduğu araçlarda içerik yönergelerini vurgulamanın yollarını test etmeye başlamayı planladığını söyledi. Şirket yeni yılla birlikte kullanıcılarını yanlış yönlendirmemek için aktif çaba sarf etmeye başladı diyebiliriz.

Nissan yeni elektrikli aracını yakında tanıtacak: Fiyatı uygun olabilir (Video)