Spotify sesli kitaplar için 123 milyon dolar harcadı

Spotify, video podcast yayıncılığı başlatıyor

Spotify, sesli kitap alanında faaliyet gösteren Findaway’i bünyesine katmak için 123 milyonluk anlaşmayı tamamladı.

Bugün müzik dünyası için artık yeri doldurulamaz bir platform haline gelmiş Spotify, son yılarda podcastlerin de popüler hale gelmesiyle birlikte kendisini yeni bir gelir kapısı daha sağladı. Ancak şirket bununla da yetinmiyor ve faaliyet gösterdiği alanlara bir yenisini daha ekliyor. Söz konusu bu yeni alan ise sesli kitaplar.

Spotify’ın sesli kitap alanına girmek için önemli yatırımlar yapmaya başladığı bir süredir biliyor. Bu yolda ilk adımları atmaya başlayan şirket, bu amacına ulaşmasını sağlayacak önemli bir anlaşmayı tamamladı ve sesli kitap platformu Findaway’i bünyesine kattı. Ancak bu anlaşma şirkete epey pahalıya mal oldu. Çünkü İsveç merkezli şirketin Findaway’ı satın alabilmek için tam 123 milyon dolar ödemesi gerekti.

Spotify

Kullanıcıların sesli kitap oluşturmasına, yayımlamasına ve buradan para kazanmasına olanak sağlayan bir platforma sahip olan Findaway, Spotify’in sesli kitap alanındaki faaliyetleri için altyapıyı sağlayacak. Sesli kitaplar, yakında müzik ve podcastlerin yanına eklenerek şirketin üçüncü önemli faaliyet alanı haline gelecek.

Konu hakkında konuşan CEO Daniel Ek, sesli kitapların pek çok farklı yönden kendileri için çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ek ayrıca aynı podcast alanında olduğu gibi sesli kitap alanında da zirveye oynayacaklarını ve bu alanda lider konuma gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tesla otopilot bir ölümlü kazaya daha karıştı