Spotify’dan yaklaşık 250 milyon dolar kazandı!

Spotify'dan yaklaşık 250 milyon dolar kazandı!

Spotify platformu üzerinde podcast yayınlamak artık çok moda ve başka bir isim kazandığı para ile şaşırttı. İşte tüm detaylar.

Herkesin favorisi eski Fear Factor sunucusu Joe Rogan, The Wall Street Journal’a göre Spotify ile muhtemelen 250 milyon dolar değerinde yeni bir anlaşma imzaladı. Bu, komedyene 200 milyon dolar kazandıracağı tahmin edilen 2020’deki ilk anlaşmasından bile daha fazla para. Rogan’ın yeni sözleşmesinin süresine ilişkin herhangi bir bilgi yok ancak bu çeşitli podcast girişimlerinin bir devamı olarak gelecek.

Spotify'dan yaklaşık 250 milyon dolar kazandı!

Anlaşma, Spotify’ın Rogan’ın podcast’lerini YouTube için bir video sürümü de dahil olmak üzere ek platformlarda dağıtmasına olanak tanıyacak. Sözleşme, reklam satışlarına dayalı bir gelir paylaşımı anlaşmasını şart koşuyor, dolayısıyla böylece muhtemelen komedyenin cebine çok daha fazla para girecek. Şirket ayrıca bu sözleşme şartlarını YouTube gibi diğer platformlarda yayına izin verecek şekilde revize etmeyi planlıyor.

Ayrıca 2020 anlaşmasında olduğu gibi muhtemelen bir hedef kitle sayısı eşiği de var. Ancak The Joe Rogan Experience, Spotify’ın en popüler podcast’i olmayı sürdürürken, Taylor Swift hakkında konuşan Travis Kelce’yi ve hatta The Tucker Carlson Podcast’ini geride bırakmayı başardı. Bu nedenle başarı anlamında sorun yaşamayacağı kesin. Kazanacağı para göz önüne alındığında zaten başarısız olmamak için her şeyi yapacak desek yerinde bir yorum olabilir. Podcastler son yıllarda giderek byüyor.

SOSYAL MEDYA ORTAMINDA  ÇOCUKLARIN DİJİTAL KİMLİĞİNİ KORUMANIN 7 YOLU