Instagram yanlış bilgi özelliği tepki topluyor

Instagram yanlış bilgi özelliği

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook tarafından geliştirilen Instagram yanlış bilgi özelliği tepki toplanmaya başladı. Şirket bundan kısa bir süre önce bu özelliği Instagram içerisinde kullanmaya başlamıştı. İşte Instagram platformu ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Instagram, yanlış bilgi ve sahte haberlerle mücadele etmek için geliştirdiği yeni özelliğini tüm kullanıcılara ayrıntıları ile duyurdu. Bu özelliğe göre herhangi bir fotoğraf veya videoyu görmeden önce bunun sahte veya doğru olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Üstelik şirket aynı zamanda size fotoğraf veya videonun orijinalini de gösteriyor.

Instagram yanlış bilgi özelliği dijital sanatı yok edebilir

Instagram tarafından geliştirilen yanlış bilgi özelliği her ne kadar son derece yararlı gibi görünse bile, aslında bazı olumsuz detaylara sahip. Bilgi sayfalarının çok fazla yanlış bilgi paylaşmasının önüne geçecek bu uygulama aslında dijital sanatı da yok edebilir.

Instagram yanlış bilgi özelliği geliyor

San Francisco’da yaşayan bir fotoğrafçı olan Toby Harriman, ilk kez birkaç gün önce Instagram’da dolanırken karşılaştığı bu yanlış bilgi uyarısı hakkında bazı araştırmalar gerçekleştirdi. Bu araştırmaların sonucunda Instagram tarafından geliştirilen yeni özelliğin dijital sanatı tamamen öldürebileceğini gördü. Bunun nedeni ise Instagram platformunun fotoğraf ve videolar üzerinde yapılan bütün değişiklikleri sahte haber olarak nitelemesinden kaynaklanıyor.

Dijital sanat gibi aktivitelerin neredeyse imkansız hale gelme ihtimali bulunuyor. Muhtemelen Instagram platformu bununla ilgili çok daha farklı önlemler alacaktır. Sizce gerçekten de bu yeni özellik dijital sanat dalını öldürebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

En çok takipçisi olan Instagram hesapları (2020)