Spotify işten çıkarımları arttırdı

Spotify, kullanıcılar için bir 'çevrimdışı listesi' test ediyor

Bir çok platform şu anda işten çıkarmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Spotify da işten çıkarımları arttırdı. İşte tüm detaylar.

CEO Daniel Ek, çalışanlara gönderdiği bir mesajda şirket genelindeki yeniden yapılanma kapsamında işgücünün yüzde 6’sını işten çıkardığını yazdı. İşini kaybedecek kişilerin kesin sayısı verilmedi, ancak son kazanç raporuna göre şirket yaklaşık 9.800 kişiyi istihdam ediyor. Ayrıca Spotify, İçerikten Sorumlu Başkan Dawn Ostroff’un da değişikliklerin bir parçası olarak görevinden ayrıldığını söyledi. Google’dan Sundar Pichai gibi Ek, “bizi bugün buraya getiren hamlelerin tüm sorumluluğunu üstlendiğini” söyledi. Şirket, çalışanlarına ortalama 5 ay kıdem tazminatı ile birikmiş ve kullanılmayan izin, kıdem döneminde sağlık, göçmenlik desteği ve kariyer desteği sağlayacak. Spotify çalışanlarının çoğu ABD’de yerleşiktir, bunu İsveç ve Birleşik Krallık izlemekte.

Spotify işten çıkarımları arttırdı

Yayınlanan ek, şirketin mühendislik ve ürün işlerini yeni baş ürün ve baş işletme görevlilerine devrederek “en üstte çalışma şekillerini temelden değiştirdiklerini” söyledi. Diğer teknoloji firmaları gibi Spotify da son birkaç yılda, özellikle podcasting alanında hızla genişledi. Podcast ağlarına, barındırma hizmetlerine ve The Joe Rogan Experience gibi şovlara bir milyar doların üzerinde para harcadı. Ek’e göre bu çabanın çoğu, podcast içeriğini 40 kat artıran baş içerik sorumlusu Dawn Ostroff tarafından yönlendirildi. Ancak değişikliklerin bir parçası olarak bu isim de şirketten ayrılacak.

Spotify, kısmen ekonomideki gerileme ve kısmen de işe alma çılgınlığı nedeniyle toplu işten çıkarmalarda diğer teknoloji devlerine katılıyor.

Sony PlayStation 5 Pro Nisan ayında piyasaya sürülebilir