Microsoft metaverse için fişi çekti!

Metaverse

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Microsoft tarafından açıklanan yeni bir karar, sektöre adeta bomba gibi düştü.

Microsoft metaverse için fişi çekti! Teknoloji devlerinin zor günlerden geçtiğini biliyoruz. Birçok şirket çalışanlarının hiç de azımsanmayacak kadarlık kısımlarıyla yolları ayırma kararı verirken, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile Microsoft’un da bu sürece dahil olduğunu anlamıştık.

MetaVerse

Nitekim, tüm çalışan sayısının %5’ine hitap edecek bir sayıda kişiyi yani tamı tamına 11.000 çalışanını işten çıkaracağını açıklayan Microsoft’un tek radikal kararının da bu olmadığı anlaşıldı. Amerikalı teknoloji devi tarafından yapılan son açıklamaya göre, şirket çok büyük umutlarla bünyesine kattığı Altspace VR firmasını 10 Mart 2023 tarihinde kapatmaya karar verdi.

metaverse 2

Microsoft metaverse için fişi çekti!

Tabi bu açıklamanın ardından, Microsoft’un neden tek kalemde bu kadar çok çalışanla yollarını ayırdığı da daha iyi anlaşılmış oldu. Nitekim her iki açıklamada da tek düzlemde değerlendirilecek olunursa, Microsoft’un işten çıkaracağı 11.000 kişinin büyük kısmının AltSpace VR firması çalışanlarından oluşacağı kesin.

Metaverse evreninde ölümsüz olunabilecek

Öte yandan Microsoft’un 2017 yılında satın aldığı bu firmayı 10 Mart 2023 tarihi itibariyle tamamen kapatacak olması, akıllara “Microsoft sanal gerçeklik pazarından tamamen çıkmayı mı düşünüyor” sorusunu getirdi. Her ne kadar şirket tarafından bu konuya ilişkin kapsamlı bir açıklama yapılmamış olsa da şirket bu hamlenin arkasında yatan ana sebebin, diğer projelere olan yatırımların devamlılığını sağlamak olduğunu söylüyor.

Google çoğu çalışanını işten çıkarıyor