Yıllardır Geliştirilen Oyun Projesini İptal Etti

people can fly 1

Ünlü oyun stüdyosu People Can Fly uzun zamandır üstünde çalıştığı projeyi rafa kaldırdı. Şirketin geleceğinde neler olacağı şimdilik belirsiz.

Painkiller, Gears of War: Judgment, Bulletstorm, Outriders gibi oyunlarla tanınan People Can Fly yıllardır geliştirme sürecinde olan aksiyon RPG türündeki Project Dagger’ın iptal edildiğini açıkladı. Stüdyo konuyla ilgili olarak nisan başında yatırıcımlar için duyuru yapmış. Ancak bu durum MauroNL3 nickli Twitter kullanıcısının duyuruyu kısa süre önce fark etmesiyle birlikte ortaya çıktı. People Can Fly’a göre Project Dagger’ın geliştirme planları yeniden analiz edildi ve oyunun potansiyel ticari başarısının tatmin edici olmayacağı görüldü. Sonuç olarak iptaline karar verildi.

Oyunun başlangıçta Take-Two Interactive tarafından yayınlanması planlanıyordu, iki firma arasındaki anlaşma 2022’de sona erince, People Can Fly Project Dagger’ı kendi başına çıkaracağını açıklamıştı. Sektörden bazı analistler stüdyonun önümüzdeki günlerde işten çıkarmalar da yapabileceğini tahmin ediyor.

people can fly

Oyun sektöründe ise yaprak dökümü devam ediyor. Sega‘nın da işten çıkarmalar yapmaya hazırlandığı haberi gündeme geldi. Şirket kendisine bağlı bulunan Sega Europe, Creative Assembly ve Hardlight’tan toplamda 240 kişiyi işten çıkaracak. Bu gelişme Company of Heroes’un yapımcısı Relic Entertainment’ın, Sega ile yolları ayırıp kendi başına bağımsız bir stüdyo haline gelmesi üzerine yaşandı. Sega işten çıkartılan tüm çalışanlarına destek olacağını, kıdem tazminatı paketleri, kariyer destek seçenekleri ve rehberlik hizmeti sunacağı konusunda söz verdi.

Unity Software, 2024’ün şu ana kadar ki en büyük işten çıkarma sayısına sahip. Şirket bu yıl içinde 1800 çalışanın işine son vereceğini doğruladı. Bu durum şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma olarak nitelendiriliyor. Twitch de personel sayısını 500 kadar azalttı. Discord da 170 kişiyi işten çıkarmaya karar verdi. Bu da Discord’un toplam çalışan sayısının %17’sine denk geliyor. Sektörden birkaç eleştirmen Discord’un hızla büyüdüğünü, işten çıkarma yapmasının sürpriz olduğunu belirtti. Ek olarak Playtika da 400 çalışanının işine son verdi. Şirket 2022’de de 900 kişiyi işten çıkarmıştı.

WhatsApp internetsiz kullanım dönemini başlatacak