Spotify İçin Alarm Zilleri Çalıyor

Spotify kullanıcıları sesli kitaplara yoğun ilgi gösteriyor

Spotify için alarm zilleri çalıyor. Şirket bu yıl üçüncü kez işten çıkarma kararı aldı. Üstelik şirket bu kez iş gücünün yüzde 17’si ile yollarını ayırıyor.

Bugün artık müzik dünyasının değişilmez bir parçası haline gelen Spotify, kullanıcı sayısını hızla artmaya devam ediyor. Üstelik platformu sadece ücretsiz olarak kullananların değil aylık abonelik ücreti karşılığı platforma abone olanların sayısı da hızla artıyor. İsveç merkezli şirket, dünya genelinde 600 milyona yakın kullanıcıya ulaşmış durumda. Öte yandan şirketin abone sayısı da 250 milyona yaklaştı. Ancak buna rağmen şirketin finansal sıkıntıları devam ediyor. Öyle ki şirket bu yıl üçüncü kez işten çıkarma kararı aldığını açıkladı. Üstelik şirket bu kez iş gücünün yüzde 17’si ile yollarını ayırıyor. Şirketin böylesine kayda değer bir küçülmeye gidiyor olması, işlerin ne kadar kötü gittiğinin habercisi.

Spotify, metni 'gerçekçi' konuşmaya dönüştüren bir AI satın aldı

1500 kişiyi işten çıkaracaklarını açıklayan Spotify CEO’su Daniel Ek, bu toplu işten çıkarmanın gerekçesi olarak yaklaşan sıkıntıları gösterdi. Bu sıkıntıların tam olarak ne olduğunu detaylandırmadı ama şirketin bu sıkıntılı döneme hazırlanmak için maliyetleri kısmaları gerektiğini belirtti. Ek, bir anda 1500 kişiyle yollarını ayırmanın şok etkisi yaratacağının farkında olduğunu, fakat bunu parça parça yapmak yerine bir anda yapmanın daha doğru olacağına karar verdiklerini söyledi.

Ek, şirketin iş gücünün 2020 ve 2021 yılında hızla büyüdüğünü, bunun da şirketin gelişimine katkı sağladığını, ancak bugün gelinen noktada bu büyüklüğün fazla maliyet getirdiğini ifade etti.

Redmi K70 resmen tanıtıldı