Sony PlayStation 5 Pro Nisan ayında piyasaya sürülebilir

pss5

Sony’nin bir süredir yeni bir PlayStation 5 modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor. PS5’in 2 yılı aşkın bir süre önce piyasaya sürülmesiyle şirket, mevcut oyun konsolu serisinin yeni bir varyantını piyasaya sürme döngüsüyle aynı çizgide. Yani, PlayStation 5 Pro’nun lansmanı hemen köşede olabilir.

Japon teknoloji devi Sony bu yılın ilk yarısında PlayStation 5 Pro’yu piyasaya sürmeyi planlıyor. Şu an itibariyle, marka henüz PS5 Pro konsolunun piyasaya sürülmesiyle ilgili herhangi bir resmi bir açıklama yapmadığını ise belirtelim. Ancak lansmanın Nisan ayında yapılacağı sızan haberler arasında. Yani PlayStation 5 Pro, 2020’nin sonunda ortaya çıkan orijinal varyantın piyasaya sürülmesinden yaklaşık iki buçuk yıl sonra duyurulacak.

PlayStation 5 Pro

Gelen raporlarda haliyle Sony’nin bir sonraki oyun konsolunun daha önce bildirdiğimiz PS5 Slim değil, PS5 Pro olacağı söyleniyor. Daha yüksek bir son model olarak, yükseltilmiş özellikler sayesinde konsolun daha iyi performans sunmasını bekleyebiliriz. Bu muhtemelen AMD’den yeni bir APU yonga seti şeklinde gelecek ve tasarımında küçük değişiklikler bile mümkün olacak. 

Şirket PS5 Pro’nun öne çıkan yönlerinden biri sıvı soğutma teknolojisi olmak üzere soğutmaya ağırlık vermeyi planlıyor. Yani, PS5 Pro, orijinal PS5 modelinde bulunan sıvı metal bileşimi yerine su soğutmalı olabilir. Yeterince ilginç bir şekilde şirket, soğutma teknolojisindeki bu değişikliği, PS5 soğutma arızası ve sıvı metal sızıntısı ile ilgili son tartışmalar nedeniyle yapıyor olabilir.

Galaxy S23 Ultra’nın perakende kutu resimleri ortaya çıktı