Instacart, 250 kişiyi işten çıkardı

Instacart, 250 kişiyi işten çıkardı

Korona virüs ile birlikte bir çok şirket kemerleri sıkmaya başladı. Şimdi bunlara bir yenisi ekledi. Instacart işten çıkarımını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Teknoloji dünyasında başka bir işten çıkarma daha yaşanıyor. Popüler market teslimatı ve teslim alma hizmeti Instacart, 250 çalışanın, yani işgücünün yaklaşık yüzde yedisinin işten çıkarıldığını duyurdu. Instacart’ın Engadget’e söylediği gibi, işten çıkarmalar öncelikle yönetimdeki bireylerden oluşuyor. Şirket ayrıca, medya ve platform dışı reklamlar gibi daha büyük işlere odaklanmak için daha küçük projeler üzerinde çalışan bazı ekipleri dağıttığını da söyledi. İşten çıkarmaların çoğu Mart ayına kadar yürürlüğe girecek. Kıdem tazminatı ve çalışanlara sağlanan faydalar gibi faktörler nedeniyle sürecin şirkete 19 milyon ila 24 milyon dolar arasında bir maliyet getireceği tahmin ediliyor.

Instacart, 250 kişiyi işten çıkardı

Instacart işten çıkarma haberini dördüncü çeyrek kazançlarıyla birlikte yayınladı. Çalışanlarını işten çıkarmayı tercih etmesine rağmen şirket, gelirinin bir önceki yıla göre 803 milyon dolardan 804 milyon dolara yükselerek yüzde altı artış kaydettiğini bildirdi.

İşten çıkarmalar, şirketin Eylül 2023’teki halka arzından kısa bir süre sonra gerçekleşti. COVID-19 salgınından zorlukla kurtulan (veya hayatta kalamayan) birçok şirketin aksine Instacart büyüdü. 5.500 şehirde varlığını sürdüren şirket, geçen yılın çoğu şirketi gibi yapay zeka yeteneklerini geliştirmeye odaklanıyor. Teknoloki sektöründe bir süredir işler yolunda gitmiyor denebilir ancak bu durumun değişmesi en çok çalışanların işine yarayacaktır.

Senden Başka : Hiçbir romantik komedinin yaratmadığı akımı yaratan film