Spotify, NFT sahipleri için özel çalma listeleri getiriyor

Spotify TV uygulamasını güncelledi

Spotify şimdi NFT sahiiplerine özel olarak bir değişiklik sunacak. İşte tüm detaylar.

Spotify, akışlı müzik hizmetine modaya uygun bir teknoloji ekliyor olabilir. Şirket, belirli oynatma listelerinin kilidini açmak için bir NFT’ye sahip olmayı gerektiren bir özelliği test ettiğini onayladı. Kingship grubu, Fluf, Moonbirds ve Overlord gibi organizasyonları da içeren bir pilot programın parçası. Deney, belirli ülkelerdeki Android kullanıcılarıyla sınırlı görünüyor.  Apple NFT’yi geçen yılın Ekim ayında iOS’ta sınırlı olarak kullanmaya başlamıştı, bu sebeple durum çok da şaşırtıcı değil.

Spotify, NFT sahipleri için özel çalma listeleri getiriyor

Bir Spotify sözcüsü, Engadget’e şirketin “rutin olarak” testler yaptığını söyledi. Temsilci, bazılarının ürün iyileştirmelerine yol açarken, diğerlerinin yalnızca ufak testlerden ibaret olduğunu belirtti. Şirket, NFT pilotu için gelecek planları hakkında yorum yapmıyor. Hizmet, bir sonraki Akış Etkinliğini 8 Mart’ta düzenliyor, ancak özelliğin görüneceğinin garantisi yok.

Şirket geçen bahar sanatçı sayfalarında NFT galerilerini test etti ve ilgili teknik deneyime sahip kişileri işe alıyordu. Bunun gibi bir hareket, Spotify’ın NFT satışını teşvik edeceği anlamınaa geliyor. Son zamanlarda FTX ve Coinbase gibi Blockchain işletmeleri, dolandırıcılık suçlamalarından ya da devam eden kripto piyasası gerilemesinden sarsılıyor. NFT’lere olan ilgi de kısmen varlıkların sıklıkla iyi satılmaması nedeniyle geçen yıl önemli ölçüde azaldı. Spotify ayrıca maliyetleri de düşürüyor ve yakın zamanda iş gücünün yüzde altısını işten çıkaracağını söyledi.

Google ve Mercedes-Benz yeni nesil Navigasyon sistemi için bir araya geliyor