Sega Birçok Kişiyi İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

22 3

Oyun sektöründe işten çıkarmalar devam ediyor. Son havadislere göre Sega, 200’den fazla çalışanıyla yollarını ayırmayı planlıyor.

Geçen seneden bu yana oyun sektörü işten çıkarmalarla sarsıldı, sadece oyun sektörü de değil komple teknoloji alanında büyük bir kıyım yaşanıyor. Sega‘nın da işten çıkarmalar yapmaya hazırlandığı haberi gündeme geldi. Şirket kendisine bağlı bulunan Sega Europe, Creative Assembly ve Hardlight’tan toplamda 240 kişiyi işten çıkaracak. Bu gelişme Company of Heroes’un yapımcısı Relic Entertainment’ın, Sega ile yolları ayırıp kendi başına bağımsız bir stüdyo haline gelmesi üzerine yaşandı.

Sega Europe’un patronu Jurgen Post çalışanlarına gönderdiği e-postada işten çıkarmalar ve Relic Entertainment’ın satışıyla ilgili detayları duyurdu. Post, “Gerçekten çok üzgünüm ve etkilenen insanlardan özür dilemek istiyorum. Bu kararı almak oldukça zor oldu. Titiz bir değerlendirme ve uzun süreç sonunda karar verildi. İşimizin geleceğini güvence altına almak ve ilerisi için değişim gerekliydi. İyi olduğumuz alanlara odaklanmak, kendimizi en iyi şekilde konumlandırmak, değişen ekonomik koşullara ve pazar şartlarına yanıt vermemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı. Sega işten çıkartılan tüm çalışanlarına destek olacağını, kıdem tazminatı paketleri, kariyer destek seçenekleri ve rehberlik hizmeti sunacağı konusunda söz verdi.

Sega

Unity Software, 2024’ün şu ana kadar ki en büyük işten çıkarma sayısına sahip. Şirket bu yıl içinde 1800 çalışanın işine son vereceğini doğruladı. Bu durum şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma olarak nitelendiriliyor. Twitch de personel sayısını 500 kadar azalttı. Discord da 170 kişiyi işten çıkarmaya karar verdi. Bu da Discord’un toplam çalışan sayısının %17’sine denk geliyor. Sektörden birkaç eleştirmen Discord’un hızla büyüdüğünü, işten çıkarma yapmasının sürpriz olduğunu belirtti. Ek olarak Playtika da 400 çalışanının işine son verdi. Şirket 2022’de de 900 kişiyi işten çıkarmıştı.

The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Diablo IV’e Işın İzleme Geliyor